Werkgroep TheaterLokaal

TheaterLokaal is inmiddels een vast onderdeel van het Pinksterfestival van Brummen.

Het Pinksterfestival vindt sinds 1993 jaarlijks plaats en sinds 2016 organiseert de Werkgroep TheaterLokaal tijdens dit festival 24 voorstellingen van maximaal 30 minuten tijdens één van de avonden van het Pinksterweekend. Ook de andere dagen is er Theater, waarbij de werkgroep steeds meer taken vervult.

Professionals en lokaal talent

Tijdens het Pinksterweekend wordt een podium geboden aan zowel professionele artiesten (meestal op 1ste Pinksterdag) als aan lokaal talent (de zaterdagavond voor Pinksteren).
Bekende en onbekende inwoners uit de gemeente Brummen of omgeving krijgen tijdens TheaterLokaal de kans hun eigen talent op de planken te brengen. De voorstellingen zijn gevarieerd: cabaret, dans, muziek, theater, koorzang…. Eigenlijk alle culturele genres komen langs tijdens TheaterLokaal.
De voorstellingen vinden plaats in vier prachtige theaterwagens, elk voorzien van professionele apparatuur. Het publiek wordt ontvangen door een lokale gastvrouw: per wagen kunnen er 30 toeschouwers van de optredens genieten.

Werkgroep

De Werkgroep TheaterLokaal heeft als belangrijkste activiteit het organiseren van het TheaterLokaal festival tijdens het Pinksterweekend.
De werkgroep ondersteunt ook de organisatie van de optredens in de theaterwagens op 1ste Pinksterdag; bijvoorbeeld door aandacht te besteden aan de publiciteit voor deze dag, het bemensen van de kassawagen en het zorgdragen voor de catering voor de artiesten.
De werkgroep Theaterlokaal sluit niet uit jaarlijks meer activiteiten op het gebied van theater te gaan organiseren, maar de focus zal liggen op het theater tijdens het Pinksterweekend.

De werkgroep bestaat uit:

  • Bob Koster (programmeur, spreekstalmeester, achtervang)
  • Willem van der Grinten (werkgroeplid, mede organisator)