Op zaterdagavond 16 september organiseerde Stichting MET een optreden in de sfeervol verlichte en prachtig gedecoreerde muziektent in Eerbeek.

Het was een wel zeer bijzondere avond, omdat dit de laatste culturele avond was die Stichting MET voor haar rekening nam.

Vijfentwintig jaar lang heeft MET, dat staat voor Muziek en Theater, gedurende de maanden mei tot en met september vele optredens in de muziektent in Eerbeek georganiseerd.


Daarbij waren Henk Klein en zijn vrouw Riet vanaf het allereerste begin tot het laatste optreden afgelopen zaterdag de drijvende krachten achter al deze optredens. De optredens waren altijd laagdrempelig, aangezien er geen entreegeld werd gevraagd.

Afscheid met Keltische zang, muziek en dans

Het zanggedeelte werd verzorgd door de mannen van Hardkoor uit Brummen. Dit enthousiaste koor onder leiding van dirigent Andor Boddeke zingt al meer dan 18 jaar meeslepende Ierse en Schotse liederen. In twee blokken vertolkten de mannen driestemmig gezongen nummers als Eileen Oge, Leaving of Liverpool en Drunken sailor, daarbij begeleid door Andor Boddeke op piano en Fred de Bruin op ukelele. De muzikale ondersteuning werd versterkt door de jonge virtuoze violist Papillon uit Zutphen, die als gastmuzikant aanwezig was.
Daarnaast was er een optreden van de landelijk bekende sopraan Dewi Boddeke, die het publiek met haar fijnzinnige stemgeluid wist te ontroeren.
Eveneens in twee blokken verzorgden de 4 danseressen van Cailini uit Vlaardingen een adembenemende  en spetterende show van Riverdance acts.

Helaas is hiermee een einde gekomen aan een culturele traditie die Stichting MET 25 jaar lang met veel enthousiasme en inzet heeft weten te handhaven.
Wat de bestemming van de muziektent wordt is nog onderwerp van gesprek tussen Stichting MET en de gemeente Brummen.