Foto: Karin Stoel

Brummen kan met trots terugkijken op dit prachtige Pinksterfestival waar werkelijk iedereen wel iets van zijn of haar gading kon vinden.

Hoewel je in de media leest over polarisatie was er in Brummen juist verbinding en samenwerking om een fantastisch bijna 4-dagen vullend programma neer te zetten met cultuur, zang, dans, theater, lekker eten en drinken, kunst, muziek, markt en kinderplezier. 

“We zijn heel blij met hoe alles is uitgepakt”, zegt Jordi Jolink van banketbakkerij Jolink. Samen met Lorenzo Kleinreesink, Jesse Wilbrink, Herman van Meerem en Rob Kersten zit hij in het stichtingsbestuur.

 

“Alle dagen zijn goed bezocht. We kregen veel enthousiaste reacties vanuit het publiek maar ook van de standhouders, de muziekbandjes en de koren. Als feedback kregen we te horen dat voor jonge mensen nog meer aandacht mocht komen. Tijdens de pinkstermarkt mochten we ruim 20.000 bezoekers ontvangen waarbij ook een compliment aan de vrijwilligers die de parkeerterreinen bij de manege en bij Ferrocal hebben bezet. Veel eettentjes waren leeg verkocht. Bij de visboer en de kraam met ballen gehakt was alles op. Ik denk uiteindelijk dat de kracht zit in wat we deze dagen gezamenlijk hebben neergezet. Het één kan niet zonder het ander en daarom is samenwerken zo geweldig. We gaan natuurlijk nog evalueren om te leren maar we hebben, denk ik, een basis neergelegd voor de komende jaren waar we mee verder kunnen”.

Dank aan de vrijwilligers!

Zonder vrijwilligers geen plezier en vertier en ze waren er en er waren er genoeg! Herkenbaar aan dezelfde t-shirts en breed inzetbaar. “Voor volgend jaar hebben we de eerste aanmeldingen alweer binnen,” vertelt Jordi. “Tijdens het diner op het pinkstertheater kregen ze zelfs een staande ovatie van het publiek! Het is dan ook wel een knappe prestatie als je voor 250 mensen in zo’n korte tijd 3 gangen weet uit te serveren”.

Plein Theater

Bob Koster en Betteke Rouwenhorst, samen werkzaam in een werkgroep van de Culturele stichting kijken ook met heel veel plezier terug op ‘hun’ zaterdagavond tijdens het pinksterfestival. “We zijn heel tevreden en vinden het gaaf dat het theaterdiner gewoon van tevoren was uitverkocht! Bij het diner zat een gratis toegangskaartje voor een voorstelling en ook die waren allemaal uitverkocht. Er waren over de hele avond 20 voorstellingen te zien voor 30 bezoekers per theaterwagen. Het dak ging eraf bij Kelly & Snowballs’, lekker meezingen kon je bij “Members only’ en er waren persoonlijke liedjes van Karin & Bas, Mieke Rous, Merijn Smeets of je kon lekker swingen bij het Kaiser swing quartet en salsa dansen bij Los Pajaritos. Calamity & Bas waren er zelfs voor de 6e keer bij. Op het plein bleven mensen ook nog lekker natafelen waarbij Wolfram Reisiger en Rina Rispens zorgden voor een liedje of een grappige anekdote. De theaterwagens van Pieter Schopmölders (theater etappe) zijn gesubsidieerd vanuit de Culturele Stichting”, aldus Betteke.

Samenwerking en verbinding

De organisatie, de horeca, de culturele stichting, gemeente Brummen en alle vrijwilligers worden heel hartelijk bedankt. Verbinding zoeken én vinden in de breedste zin van het woord is dit weekend gelukt. Samen werken en samenwerken levert meer op maar ook het publiek kreeg de kans te verbinden door gezamenlijk te eten, te drinken, in gesprek te gaan of interesse te tonen in verenigingen, koren of workshops die volop te zien en horen waren.