Op 19 mei waren in de Oude kerk in Brummen alle ca 500 plaatsen bezet voor een optreden van mannenkoor Hardkoor. 
Het enthousiaste 30 koppige Hardkoor onder leiding van dirigent Andor Boddeke zingt al meer dan 18 jaar, op een meeslepende, enthousiasmerende wijze, Ierse en Schotse liederen. In twee blokken vertolkten de mannen driestemmig gezongen nummers als Eileen Oge, Leaving of Liverpool en Drunken sailor, begeleid door piano, ukelele en gitaar.

Diverse gastoptredens

Aangezien de Keltische cultuur op het gebied van zang, dans en muziek het nodige te bieden heeft hadden de mannen van Hardkoor een scala aan bevriende artiesten uitgenodigd. Zo kon het publiek in volgorde van opkomst genieten van: het enthousiaste koor de Dissonanten uit Voorst, Maaike Bosscher op Harp en Andor Boddeke op piano die de verpletterend zuiver zingende sopraan Dewi Boddeke begeleiden. Vervolgens verzorgden de 3 danseressen van Cailini uit Vlaardingen een adembenemende en spetterende show van riverdance acts, die het uitzinnige publiek vol verbazing en verwondering onderging.

Pipes and Drums

Last but not least lieten de stoere muzikanten van ‘The City of Apeldoorn Pipes and Drums’ de kerk op haar grondvesten trillen.
Vervolgens ging een groot deel van het publiek achter de drummers en doedelzakspelers richting Grand Café Audey’s op het marktplein in Brummen voor de afterparty. Aangezien Audrey’s iedereen voorzag van een gratis drankje bleef het nog lang op een zeer prettige manier onrustig in en om dit recent gerestylede, sfeervolle etablissement.

De mannen van Hardkoor kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond. Het zal niet eenvoudig voor de mannen worden om dit culturele spektakel in de toekomst te evenaren. Reden te meer om te zeggen: Hardkoor bedankt!