Op 3 juni vierde het Harmonie Orkest Brummen het 60-jarig bestaan met een spetterend concert.

Drie juni was het eindelijk zover. Op het landgoed van Reuversweerd voor het prachtig gerestaureerde huis trad het Harmonie Orkest Brummen op om hun 60 jarig bestaan te vieren. Samen met solisten Laura Engel, Guus Berkhout, Pjotr en Marlies Claasen, een combo, de dorpsdichter Chris Ros en vijf Brummense maestro’s speelden zij onder leiding van Römanö Mediati meer dan 2 uur de sterren van de hemel. 

Afwisselend programma

Van rap tot opera werden alle hoeken van de muziek door het orkest verkend. Voor een publiek van bijna 1000 mensen en ondersteund door vele tientallen vrijwilligers gingen alle remmen los. Meer dan 20 stukken kwamen voorbij, fantastisch uitgelicht en versterkt door Jan Molema en zijn mensen. In het deel voor de pauze toonden de maestro’s hun vaardigheden, waarna uiteindelijk Charles Ek de gouden baton in ontvangst mocht nemen. Deze is nu in zijn restaurant “Tante Blanche” te bewonderen.

Gedenkwaardige avond

Het programma werd door Marlies Claasen gepresenteerd op de van haar bekende inspirerende manier waarbij ze het publiek mee wist te slepen in het enthousiasme van het orkest. Mede door de goede organisatie en uitstekend verzorgde catering door de vrienden van het H.O.B. werd het voor iedereen een avond die men zich nog lang zal herinneren. 

Het laatste nummer waarbij de slagwerkers een spektakel maakten van hun partij met gekleurd licht en opspattend water op hun trommels was een opzwepende afsluiting van een bijzondere avond.