Op zondagmiddag 10 september heeft wethouder Pouwel Inberg de Culturele Prijs 2023 uitgereikt aan de Culturele Stichting Tonden.

Bij de afsluiting van de Tonden Theater Toer, die op die dag voor de 5e keer weer een fantastisch programma had geboden, werd het bestuur van de Stichting compleet verrast. Marie-Thérèse Snelders, voorzitter van de Culturele Stichting Gemeente Brummen, vroeg de microfoon en vertelde dat de jury de Culturele Prijs aan de Culturele Stichting Tonden had toegekend.

Wethouder Pouwel Inberg las daarna het juryrapport voor en reikte de prijs uit: een bronzen beeldje van de Brummense kunstenares Nicky Dijkstra.

Culturele Stichting Tonden

De Culturele Stichting Tonden is in 2015 opgericht met als doel om mooie culturele activiteiten in Tonden te organiseren en daarbij zoveel mogelijk Tondenaren te betrekken. En ook: jonge artiesten een podium te bieden.
Gestart werd in 2015 met de Tonden Theater Toer, later aangevuld met de Culturele Gedichten Toer, de BuitenBios en Theatervoorstellingen.
Tijdens de Tonden Theater Toer werken inwoners van het buurtschap als vrijwilliger mee of stellen graag hun erf of huis beschikbaar. Een mooie manier om met elkaar samen te werken, elkaar beter te leren kennen en ook de jeugd kennis te laten maken met cultuur. Op de fiets verplaatst men zich door de prachtige natuur naar verrassende voorstellingen. Het evenement trekt ook publiek van (ver) buiten Tonden; de kaarten zijn altijd snel uitverkocht!