In het eerste weekend van november vonden ruim 300 bezoekers hun weg naar vijf bijzondere speelfilms op alledaagse locaties. Veel enthousiaste reacties waren er voor de organisatie voor de gekozen films en de bijpassende binnenlocaties, waar de filmliefhebbers met open armen werden ontvangen.

De opening was op vrijdag in de Vroolijke Frans door dorpsdichter EVA “zie je ons daar op het scherm, zie hoe mooi gewoon kan zijn, ons spel is binnenstebuiten”. Ga voor haar gedicht naar de Gedichtenpagina.
De speelfilm die vervolgens daar gedraaid werd, was ‘de Fanfare’ waar velen hun nostalgische gevoelens konden botvieren.

De combinatie van film kijken en zwemmen bleek prima te kunnen in zwembad Rhienderoord op zaterdag. Veel kinderen en hun ouders genoten dan ook al poedelend van ‘de Kleine Zeemeermin’, onder water in de gaten gehouden door vrijwilligers van de duikclub.

Groente en fruit aan de kant en zie daar…. de Jumbo was ineens omgetoverd tot een bioscoop en de Japanse speelfilm ‘Shoplifters’ bleek een SUPER match. De rondgedeelde chips en drinkpakjes verhoogden de opgewonden sfeer.

Op zondag was de Oude Kerk de perfecte ambiance voor de film ‘As it is in Heaven’. Zeker met het prachtige optreden van Hardkoor als voorprogramma, die onder andere een lied vertolkten uit de film.

Het festival werd tenslotte zondagavond afgesloten met de Nederlandse speelfilm ‘De Marathon’ in Garage Gert Mulder. Geen betere plek denkbaar voor de vertoning van deze Rotterdamse komedie, met de auto’s op de brug, de oliegeur en een bekertje autodrop van de gastheer.

Zie voor een impressie van het festival de video op http://www.brummentv.nl/2019/11/succes-film-festival-brummen/

De organisatie kijkt terug op een geweldig weekend en dankt alle locaties, sponsoren en bezoekers voor het mogelijk maken van dit geslaagd jubileum van 15 jaar Brummense Buiten Bios.