Vijf keer op dinsdagavond in de bibliotheek van Brummen en Eerbeek

Deze lezingencyclus wordt gegeven door Iris Maalderink-Besselink. Iris Maalderink is kunsthistorica en werkt onder andere als rondleidster in het Kröller-Müller Museum, Museum MORE in Gorssel en in Kasteel Ruurlo, daarnaast geeft zij al ruim tien jaar cursussen kunstgeschiedenis. Deze cursussen zijn opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst.

Thema van de cursus: Symbolisme in de schilderkunst

Eind negentiende eeuw vinden in Europa grote veranderingen plaats: industrialisatie, technologische vernieuwingen, de wereld wordt steeds moderner. Ook in de schilderkunst verandert er veel en begint het modernisme met de komst van de impressionisten. De term Symbolisme wordt voor het eerst gebruikt in 1886 door de Franse criticus Jean Moréas, hij gebruikt het in verband met de literatuur uit die tijd. Pas later wordt de term ook op de schilderkunst toegepast. Er is hierbij geen sprake van een vaste groep of stijl, maar meer van een bepaalde geestelijke houding waarbij een literaire benadering van de schilderkunst overheerst. In heel Europa zie je deze tendensen terug.

In deze cursus zal elke avond een ander land/gebied centraal staan. Iris Maalderink staat garant voor een plezierige en leerzame avond vol kennis en wetenswaardigheden.

Praktische informatie

Graag tijdig aanmelden want de cursus zit snel vol! Start in Brummen op 24 september en in
Eerbeek op 1 oktober. Meer info over de cursus is te vinden op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl
Tijdstip: 20.00 – 22.00 uur.

Cursusdata Brummen en Eerbeek

Eerbeek:
1 oktober 
15 oktober 
29 oktober 
12 november
26 november 

Brummen:
24 september
8 oktober
22 oktober
5 november
19 november