Nadat burgemeester Alex van Hedel zich in badjas met spierballen in de boksring had begeven en daarmee het nationale nieuws haalde, trad de Brummense dorpsdichter Eva op.

Eva schreef voor de gelegenheid een gedoe in plaats van een gedicht. Zij zette daarmee de gemeente Brummen ook nadrukkelijk cultureel op de kaart, want dit is voor zover bekend de eerste keer dat een gedoe wordt voorgelezen bij een nieuwjaarsreceptie. De dichter kreeg met haar gedicht een groot deel van de toehoorders aan het bewegen.

Eva, oftewel Elly van Agtmaal, is sinds mei 2018 de nieuwe dorpsdichter van de gemeente Brummen. Zij schreef na het gedicht waarmee ze de jury voor zich won ook een openingsgedicht voor Theater Lokaal voor de Brummense Pinkstermarkt en trad op bij de open dag van De Mollenhof in Oeken. De dorpsdichter wordt waar nodig ondersteund door de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting. Zij heeft als taak de gevoelens van de burger te verwoorden in poëzie, met oog voor wat zich in de dorpen en buurtschappen van de gemeente Brummen afspeelt. Haar gedichten zijn te vinden op de Gedichtenpagina

Foto van Eva: Léontine van Geffen-Lamers