Tijdens de gezellige eindejaarsbijeenkomst van de Culturele Stichting (CS) in de Vroolijke Frans was ook de wethouder van Cultuur Margriet Wartena aanwezig.
Tevens waren de in 2018 door de Stichting gesubsidieerde organisaties vertegenwoordigd. 

Gevarieerd cultureel aanbod

De (nieuwe) voorzitter van de Culturele Stichting, Marie-Thérèse Snelders, blikte tijdens haar toespraak terug op het afgelopen jaar.
De agenda op de website telde maar liefst 124 culturele activiteiten. En het waren er meer, want niet alle events werden bij de Stichting aangemeld.
Muziek voerde de boventoon, maar er werd ook veel georganiseerd op het gebied van literatuur, film, kunst en toneel en cabaret.
In mei 2018 werd dorpsdichter Laurens Hoevenaren opgevolgd door Elly van Agtmaal (alias Eva).
In juni 2018 werd de Culturele Prijs toegekend aan Theo van Enckevort, die onder andere actief is voor de Buitenbios en met veel enthousiasme allerlei muziekoptredens organiseert.

 

Ook 2019 belooft weer een goed cultureel jaar te worden.
In 2020 is het 100 jaar geleden dat de beroemde schilder Jan Mankes overleed (in Eerbeek). Hieraan zal aandacht worden besteed met diverse activiteiten.
Kortom: in de gemeente Brummen gebeurt veel op cultureel gebied!

Afscheid

Dit succes is mede te danken aan de vele vrijwilligers die zich voor de cultuur inzetten.
Vanavond werd afscheid genomen van vijf mensen die voor de Stichting actief waren.
Dat zijn (v.l.n.r. op de foto): Hannie Weijermars (werkgroep Culturele Prijs), Marjolein Roelfzema (voorzitter CS), Marieke Gitz (werkgroep Kamermuziek), Jacqueline Tempessy (werkgroep Kunst in de Hal) en Willem van der Grinten (penningmeester CS).
De voorzitter bedankte hen ieder persoonlijk voor de tijd en energie die zij aan hun werk voor de Stichting hebben besteed.