De Culturele Prijs werd op donderdagavond 7 juni uitgereikt door de wethouder van Cultuur Margriet Wartena in restaurant De Vroolijke Frans.

Theo van Enckevort heeft gedurende de 35 jaar dat hij in Brummen woont zich steeds beziggehouden met het organiseren van muziekoptredens. Dit deed hij om te beginnen in het destijds alom zeer bekende jongerencentrum De Bliksem.

Muziek voor en van jongeren

Jeugd en muziek zijn een belangrijke combinatie voor hem. Muziek was een manier om jongeren aan te spreken en hij gaf jonge musici ook graag een kans en een podium. Later maakte hij jarenlang deel uit van de organisatie van het Brummense Quattro Stagioni Pop. Nog steeds organiseert hij mede de Brummense Popquiz, inmiddels in de regio een zeer geliefde traditie, en daarnaast de Buitenbios. Ook dat laatste doet Theo al weer vele jaren.

In De Vroolijke Frans beijvert hij zich de laatste jaren ook weer voor een scala aan culturele activiteiten. Het geboden cultuurmenu wordt door velen zeer gewaardeerd.

Verrassing tijdens concert

Tijdens het concert dat hij op 7 juni had georganiseerd, werd Theo door de voorzitter van de Culturele Stichting Marjolein Roelfzema verrast met de prijs.
De wethouder las het juryrapport voor en overhandigde hem de prijs, een bronzen beeldje van de Brummense kunstenares Nicky Dijkstra.