Officiële overdracht

Onder toeziend oog van burgemeester Van Hedel en voorzitter van de Culturele Stichting Marjolein Roelfzema, ontving Eva uit handen van haar voorganger Laurens Hoevenaren symbolisch de veer die hoort bij het dorpsdichterschap in onze gemeente. Eva is voor twee jaar benoemd.

Eerste gedicht

Aansluitend las Eva haar eerste gedicht voor in haar rol als Dorpsdichter van de gemeente Brummen. Het gedicht is te lezen op de Gedichtenpagina.

Wie is Eva?

Eva is woonachtig in Cortenoever, waar zij op een boerderij is geboren en opgegroeid. Eva dicht al vanaf haar jeugd. Zij heeft enige tijd voor haar studie in Nijmegen gewoond en is nu weer teruggekeerd op de boerderij. Samen met haar broer heeft zij op de plek van het ouderlijk huis een werk- en zorgboerderij gerealiseerd.

Uit het verslag van de jury:

Eva's werk was bij de jury, afgezien van het door haar ingezonden gedicht, onbekend. Haar motivatiebrief en toelichting maakte de jury nieuwsgierig naar haar verdere gedichten, persoon en presentatie. De jury was zeer positief verrast door de kwaliteit van haar gedichten. Haar gedichten zijn van een hoog niveau, sprankelend en toegankelijk, speels en associatief.