Afgelopen vrijdag heeft de Culturele Stichting Gemeente Brummen de gemeenschap een facilitair cadeau aangeboden. De voorzitter van de Culturele Stichting, Marjolein Roelfzema, heeft het cadeau symbolisch overhandigd aan de heer Ruumpol (oud-voorzitter van de opgeheven stichting Brummen 1200).

Het cadeau bestaat uit 2 delen. Enerzijds een afdichting van de Muziekkoepel, waardoor voortaan windvrij opgetreden kan worden. Door de afdichting zal het geluid ook minder ‘verwaaien’. Anderzijds werd er een overkapping van 10 x 12 meter aangeboden. De overkapping die er stond was nog een dummy. De uiteindelijke overkapping zal op meerdere plaatsen inzetbaar zijn.

Na het officiële gedeelte heeft het Brummense HardKoor een aantal liederen ten gehore gebracht onder het genot van een glaasje Glühwein, aangeboden door Concordia. De stemming zat er goed in.
Het koor zelf was direct al enthousiast over de afdichting: in de koepel kunnen wij elkaar veel beter horen!

De tijd, maar ook de koude heeft op een gegeven moment een einde gemaakt aan dit samenzijn. Alle genodigden voor de avond ter ere van het jubileum van de Culturele Stichting zijn naar Concordia gegaan om met elkaar verder te feesten. Onze dorpsdichter Laurens Hoevenaren heeft daar een gedicht voorgedragen speciaal gemaakt voor het 25-jarig bestaan van de Stichting: ‘Laat ons beelden maken’ (zie de Gedichtenpagina onder Taalmarkt).

Voor meer informatie over de afdichting / overkapping kunt u zich richten tot pr.brummencultuur.nl.