Wat een fantastische start om het zestigjarig bestaan van het Harmonie Orkest Brummen te vieren! 

De Pancratiuskerk in Brummen zat helemaal vol met publiek op zaterdagavond 7 januari bij het Nieuwjaarsconcert van het Harmonie Orkest Brummen onder leiding van dirigent Römanö Mediati. Er waren prachtige solo's op klarinet en saxofoon door Lisa Edelijn en Daphne Wesseling en zoals gebruikelijk bij een Nieuwjaarsconcert was er ook ruimte voor grappen. Zo gingen de muzikanten in staking en bekogelden de dirigent met hun bladmuziek. Wist u dat een typemachine ook heel goed klinkt in een muziekstuk? De percussionisten stalen daar de show en even later straalden ze nog een keer met hun bijdrage aan het muziekstuk over een stoomtrein in galop.

Er komt heel wat kijken bij zo’n concert, dat niet alleen wordt gedragen door de muzikanten en de dirigent. Een ladyspeaker, licht en geluid, geprojecteerd beeld en ook de andere randvoorwaarden zoals ontwerpen en drukken van het programmaboekje, de aankleding van de zaal, koffie in de pauze en de drankjes achteraf waren dik in orde. Om dit alles mogelijk te maken zijn donateurs van harte welkom, geef u daarvoor op bij een van de leden van het HOB of via de website.

Dit is nog maar het begin van het Jubileumjaar van het HOB, er zijn alvast twee data die in de agenda kunnen: op 22 april een speciaal concert voor het opleidingsorkest samen met speciale gasten; op 3 juni zal het jubileumconcert zijn op een zeer speciale locatie.

Foto's: Marcel Muller