De Bibliotheek geeft in november een boek cadeau!

Eén boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek in november een boek cadeau – om te lezen en samen over te praten. Het thema in 2022 is: Oud worden Jong blijven. Het geschenkboek is van Yvonne Keuls; ‘Mevrouw, mijn moeder.’ Lezers krijgen dit boekje cadeau van de bibliotheek. Op is op.


Met Nederland Leest sluit de Bibliotheek aan bij haar maatschappelijke opgaven: bevorderen van lezen, bevorderen van digitale inclusie en stimuleren van persoonlijke ontwikkeling.

Wat organiseert jouw Bibliotheek allemaal?

In al onze vestigingen organiseren we activiteiten in het kader van ‘Oud worden, jong blijven.’ Bij de Bibliotheek in Brummen en Eerbeek organiseren we twee lezingen over ‘een fit brein.’ Op 2 november (in Eerbeek) en op 30 november (in Brummen) vertelt Wendie Derks het aanwezige publiek alles over je brein. Want je brein is iets wonderlijks en zit complex in elkaar. Het is een levend orgaan dat reageert op hoe wij ons leven inrichten en leven. Meestal sta je daar pas bij stil als er wat veranderd, of als het ‘mis’ gaat en het brein ziek is. Bijvoorbeeld als je dementie krijgt.

In Bibliotheek Twello organiseren we – na het succes van de vorige editie – opnieuw een Living Library. Op zaterdag 12 november kun je tussen 11.30 en 15.00 uur levende lokale helden ‘lezen’ door je vragen te stellen aan een ‘levend boek.’ In de levende boekenkast staan o.a. een vluchteling, een boerin en een nudist. In een open gesprek mag alles gevraagd en besproken worden. Bij de organisatie van de ‘levende boeken bibliotheek’ werken we nauw samen met de cultuurcoach. Meer informatie over alle activiteiten kun je terugvinden op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Wist je dat?

Je kunt bij de Bibliotheek terecht met al jouw vragen over taal, (voor) lezen en/of de (digitale) overheid. Je kunt gewoon binnenlopen met jouw vraag.