Tijdens Burendag heeft de dorpsdichter van de gemeente Brummen, Chris Ros, een prachtig gedicht voorgelezen dat speciaal voor de gelegenheid door haar geschreven is.

Dat Burendag op zaterdag 24 september ook in Voedselbos Nieuwe Erven in de wijk Elzenbos in Brummen gevierd kon worden was heel passend. Dit project wordt echt gedragen door de buren. Vrijwilligers uit de buurt hebben in samenwerking met de gemeente vijf jaar geleden plannen gemaakt, die steeds meer vorm hebben gekregen. Inmiddels is er al heel veel te zien en te vertellen over de planten, de dieren en de bodem in dit gebied. De natuur krijgt de gelegenheid om zich volop te ontwikkelen in dit organisch groeiende park, in goede banen geleid door de mensen die erbij betrokken zijn. En je kunt er zelfs al kruiden oogsten en fruit plukken.

De bewoners van Philadelphia Grasland maaien de paden, er is een enthousiaste werkgroep die zich bezig houdt met het verzorgen van de kippen. Weer anderen zetten zich in voor de ontmoetingsplaats of de kruidenspiraal. Mooier kan het niet.

Klik hier om het gedicht van Chris Ros te lezen.

Fotograaf: Dick Steenhuizen