De Boekfiets brengt voorleesplezier voor kinderen en hun ouders!

Over voorlezen

Kinderen die op jonge leeftijd veel met taal in aanraking komen, maken meer kans op een goede taalontwikkeling en een succesvolle schoolloopbaan. Een van de redenen waar voorlezen aan jonge kinderen zo belangrijk is. Bij de Boekfiets staat voorlezen centraal.

Boekfiets: samen lees- en taalplezier!

De Boekfiets is speciaal ontwikkeld als een herkenbare bakfiets gevuld met boeken, voorleesmaterialen en een geluidsinstallatie. De Boekfiets rijdt binnenkort door de gemeente Brummen om plezier met boeken naar kinderen toe te brengen. Kinderen en ouders ontmoeten elkaar bij de Boekfiets en luisteren en kijken samen naar leuke verhalen. Samen bezig met taal- en beweegspelletjes!

Heb jij de Brummense Boekfiets al gezien?

De Brummense Boekfiets brengt taalplezier op plaatsen in de open lucht om kinderen en hun ouders te bereiken. Zo zul je de Boekfiets vast tegenkomen in speeltuinen, op de weekmarkt, op schoolpleinen en bij lokale culturele en sportieve evenementen.
Op de website www.boekfiets.nl kun je ook zien waar in Nederland al meer Boekfietsen rondrijden. Wil je de Boekfiets bekijken waar een voorleessessie is of als vrijwilliger aan een Boekfietssessie meedoen? Dat kan vanaf dit voorjaar in Brummen, Eerbeek en de kleine kernen.

Jij kunt ‘Vriend van de Boekfiets’ worden

Draag jij lezen, boeken, bewegen en buiten zijn een warm hart toe? Word dan ‘Vriend van de Boekfiets.’ Als ‘Vriend van De Boekfiets’ doneer je een zelfgekozen bedrag en daarmee steun je de Boekfiets. Dit kan als ondernemer, vereniging of als individu.
Op www.boekfiets.nl/vrienden-van-de-boekfiets.nl lees je meer over hoe je Vriend van de Boekfiets kunt worden. Je krijgt een vrolijke poster om op te hangen in jouw bedrijf, huis of school. Wij zetten jouw (bedrijfs)logo op onze website. Zo kan je anderen laten zien dat je ons steunt als Vriend van De Boekfiets. En bovenal draag je bij aan het vergroten van kansen en mogelijkheden van kinderen!

Meer informatie

Wil jij meer over de Boekfiets weten, Boekfietsvrijwilliger worden of de Boekfiets boeken voor een voorleessessie? Op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl vind je onze contactgegevens. Bel gerust, kom langs of stuur een e-mail. Op onze Facebook en Instagrampagina’s kun je de Boekfietsbezoeken volgen.