Léontine Lamers lanceert op zondag 24 april een door haar geïnitieerd boek over de geschiedenis van Concordia, een boek dat begint bij het ontstaan van de roemruchte horecagelegenheid.

Concordia in Brummen is afgelopen maart aan een tweede leven begonnen, nadat het in 2018 failliet ging.
Deze horecagelegenheid kent een lange geschiedenis. Het begon als een Herensociëteit. De officiële oprichting was in 1871, maar volgens oude notulen waren ze al zeker vijf jaar actief. Ze waren gehuisvest in een pand aan de toenmalige Korte Kerkstraat, tegenwoordig de Marten Putstraat.


Het pand brandde volledig uit in de oudejaarsnacht van 1888. De heren kochten het voormalige boswachtershuisje van landgoed Engelenburg aan de Engelenburgerlaan en zo ontstond het huidige pand Concordia. Vanaf 1924 zwaaide Morits Timmer daar de scepter. Eerst als uitbater en na de oorlog als eigenaar. Bijna 100 jaar hebben drie generaties Timmer dit pand beheert. Tot in 2018 het doek viel.

Het boek ‘Concordia Brummen, een legende van steen’ geeft een fraai inkijkje in deze geschiedenis. Zowel van het ontstaan van Concordia, het kegelen en de kegelballenfabriek, de familie Timmer, de Kermis uiteraard en heel actueel de huidige eigenaren en de plannen die zij hebben. Deze verhalen worden omlijst door anekdotes en foto’s van voormalige gebruikers en bezoekers van Concordia.

Burgemeester Alex van Hedel is zondag aanwezig bij de presentatie van het boek, die in besloten kring plaatsheeft. Vanaf maandag 25 april is het te koop bij Primera Bosman in Brummen, Primera Tabor en Boekhandel Hendriks in Eerbeek. Ook zal het in de loop van volgende week te koop zijn bij alle officiële verkoopkanalen en via de website van de uitgever. https://monumentenfotograaf.nl/product/concordia-brummen-een-legende-van-steen/.