Dorpsdichteres Marije Verbeeck schreef de tekst van het ‘Liedje voor allemaal’ en schonk het aan Brummen. Maar nu moet er nog muziek bij gecomponeerd worden. Daarvoor worden muzikale enthousiastelingen in de gemeente Brummen uitgenodigd. Dus singer-songwriter of gewoon muzikaal talent: leef je uit. Het eindresultaat moet een muzikale ode zijn aan het thema respect. Aanleiding voor de liedjeswedstrijd is de Week van het Respect die van 8 tot 14 november wordt gehouden. Het lied zal volgend voorjaar worden gepresenteerd.

Het was de fractie van GroenLinks die eind vorig jaar met een breed gesteunde motie opriep om ook in Brummen respect nadrukkelijker op de kaart te zetten. Initiatiefneemster Rosanne van Herksen zei toen daarover: ”Allerlei ontwikkelingen in de maatschappij voeden het gevoel dat het belangrijk is om respect tussen mensen te bevorderen. Want dat verdienen we allemaal ongeacht leeftijden, kleurtjes of geaardheid”.
De motie leidde tot het instellen van een werkgroep Respect eerder dit jaar. En kwam snel in actie. De kersverse werkgroep maakte het mede mogelijk dat de Regenboogvlag door burgemeester van Hedel op 27 juni -bij zonsopgang- in Brummen werd gehesen.

Voor de werkgroep meldden zich mensen uit diverse geledingen van de Brummense samenleving.

Die groep is aan de slag gegaan met de vraag over wat het thema “Respect” voor een ieder betekent of kan betekenen. Ideeën zijn opgehaald over hoe het onderwerp Respect breder bespreekbaar gemaakt kan worden. Wat spreekt aan, maar ook, wie doet er mee? Binnen de werkgroep maar ook in samenwerking met maatschappelijke organisaties in de gemeente, met betrokken inwoners, wordt daaraan nu gewerkt. In de loop van 2022 gaat de werkgroep Respect meerdere activiteiten houden.

Naar aanleiding van de landelijke Week van het Respect die van 8 tot 14 november wordt gehouden, heeft de werkgroep nu de muziekwedstrijd uitgeschreven. Muzikaal getalenteerden worden van harte uitgenodigd zich door de tekst van Verbeeck te laten inspireren en er muziek onder te zetten.

Inzending kunnen worden gestuurd naar  o.v.v. “Liedje voor allemaal”. De sluitingsdatum is 15 februari 2022. Uit de inzendingen zal een winnaar gekozen worden. De winnaar zal komend voorjaar op een feestelijke manier bekend worden gemaakt.

Er bestaan ook nog plannen voor een creativiteitswedstrijd rondom het thema Respect in Brummen. Informatie daarover volgt later.

Wie zich aangesproken voelt, iets mee wil geven en/of mee wil denken met de werkgroep Respect? Laat dit vooral aan ons weten door een mail aan: .