Naar de kalkberg is de nieuwe uitgave van De Geiten Pers, geschreven door Anneloes Timmerije. De presentatie is op zondag 21 november om 15.00 u in Hotel Groot Engelenburg te Brummen. Vanaf 22 november is de publicatie aan te schaffen bij de gebruikelijke verkooppunten en via de website.

NB De presentatie is alleen toegankelijk voor de eerste 50 personen die zich aanmelden via . Toegang alleen met QRcode. 

Anneloes Timmerije

Anneloes Timmerije is journalist en schrijver van non-fictie en fictie. In 2005 maakte ze haar fictiedebuut met de verhalenbundel Zwartzuur, waarmee ze de Vrouw&Kultuur Debuutprijs 2006 won. De bundel werd ook voor verschillende andere prijzen genomineerd. Op dit succes volgden o.a. Timmerijes eerste roman De grote Joseph (2010), Slaapwandelen bij daglicht (2013) en, samen met echtgenoot Charles den Tex, Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd (2014). Haar in 2019 verschenen boek De mannen van Maria gaat over een jonge vrouw die in de zeventiende eeuw naar Batavia wordt gestuurd omdat daar huwbare vrouwen nodig zijn.

Naar de Kalkberg

Naar de kalkberg is een verhaal over de overgrootvader van Timmerije, die in Brummen opgroeide maar bij het leger ging en naar de Oost vertrok rond 1880. Een fictieve ontmoeting in Brummen met de jonge Marius Bogaardt, later slachtoffer van de eerste ontvoering in Nederland, maakte diepe indruk op hem. Een deel van de opbrengst van deze 43ste publicatie van De Geiten Pers komt ten goede aan de restauratie van het graf van Marius aan de Voorsterweg te Brummen.

De Geiten Pers

De Geiten Pers is een literaire uitgeverij van lokale verhalen over Brummen en Eerbeek, geschreven door professionele, landelijk bekende schrijvers. Voorgangers van Anneloes Timmerije waren bijvoorbeeld Elsbeth Etty, Josha Zwaan, Menno Tamminga, Bas Steman, Martine Letterie, Coen Simon, Jolande Withuis, Jan Brokken, A.L. Snijders, Jan Siebelink, Lydia Rood en Laurens Hoevenaren. Het gaat om bibliofiele publicaties, die met zorg worden uitgegeven in een eenmalige oplage van dit keer 500 exemplaren.

Sinds kort bestaat er ook de mogelijkheid om een abonnement op de reeks te nemen. Neem daarvoor contact op via .

De serie publicaties van De Geiten Pers is deels nog verkrijgbaar via de website www.geitenpers.nl, bij de bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello en bij een groot aantal boekwinkels door het hele land.


Foto: graf van Marius Bogaardt, door Heidi Touw