De hele maand november organiseert Bibliotheek Brummen|Voorst verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest. Activiteiten waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over het thema.

Dit jaar is het thema van Nederland Leest Over de grens. Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema.

 

Het jaarlijkse cadeau voor leden én bezoekers

Tijdens Nederland Leest krijgen onze leden én bezoekers het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden.

Activiteiten

Het thema Over de grens (reizen) is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de bibliotheek. Zo is er een grote collectie aan reisboeken, kunnen leesclubs er samenkomen over een specifiek boek over reizen en worden er activiteiten rondom het thema reizen georganiseerd. Kortom: de bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen.
Gedurende de maand november zijn er allerlei activiteiten in de vestigingen van Bibliotheek Brummen|Voorst waarvoor jij je online aan kunt melden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Denk bijvoorbeeld aan:

Francine Postma - Alleen over het St. Olavspad
10 november, 20.00 uur – Bibliotheek Brummen – reisverslag van een pelgrimswandeltocht