Eind september begint er weer een nieuwe cursus Kunst in Beeld in de bibliotheek Brummen en Eerbeek.
Een must voor liefhebbers van kunst en tentoonstellingen. Gedurende vijf bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur hoor je alle informatie over een bepaalde kunstenaar en de tentoonstelling. De cursus wordt gegeven in de vorm van lezingen. Ook dit keer gegeven door Iris Maalderink-Besselink in zowel de bibliotheek van Brummen als Eerbeek.
 

 

Docent Iris Maalderink

Iris Maalderink is kunsthistorica en zij geeft al ruim tien jaar cursussen kunstgeschiedenis. Ook geeft Iris rondleidingen in Museum MORE in Gorssel, in Kasteel Ruurlo en in het Kröller-Müller Museum De cursus Kunst in Beeld is opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Deze keer is het thema: “Een tentoonstelling is zoveel meer.”

Kunst en tentoonstellingen

Nu de musea een tijdje dicht zijn geweest, hebben we gemerkt hoezeer we dat bezoek missen. Kunst ervaren in een inspirerende omgeving en de echte werken zien. De daadwerkelijke ervaring is zoveel meer dan een plaatje zien op een beeldscherm. Daarom gaat de nieuwe cursus Kunst in Beeld over vijf tentoonstellingen die tijdens de cursusperiode te zien zijn.
• Konrad Klapheck, Venus ex Machina in Museum MORE in Gorssel
• Bruce Nauman in het Stedelijk Museum in Amsterdam
• De ontdekking van het heden in het Singer in Laren
• Artemisia. Vrouw & Macht in het Rijksmuseum Twenthe
• Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo in het Drents museum in Assen

Over de cursus

Alle cursussen zijn op de dinsdagavonden van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur, inclusief koffie en thee. Opgeven via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl is noodzakelijk. Klik op ‘Activiteiten’ en kies de cursus en locatie van jouw voorkeur.

Data in Brummen:
21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november
Data in Eerbeek:
28 september, 12 oktober, 26 oktober, 9 november en 23 november