De jury, bestaande uit voorzitter Marie-Thérèse Snelders, Marina Radius en Otto Koedijk was unaniem in haar besluit om aan Henk Klein de prijs toe te kennen. Henk Klein is initiatiefnemer van Stichting Muziek en Theater (MET). Zij organiseert culturele evenementen voor met name de Eerbeekse gemeenschap, met optredens van lokale en regionale koren en orkesten. Volgens het juryrapport is Klein vanaf de oprichting van de stichting in 2000, onafgebroken de motor ervan geweest en deed hij dit met veel toewijding en doorzettingsvermogen. Dankzij zijn vele inspanningen wordt MET financieel gesteund door ruim 90 donateurs, waardoor alle optredens gratis toegankelijk zijn en zijn er veel vrijwilligers voor hand- en spandiensten.

In zijn dankwoord zei Klein dat zijn vrouw Riet de werkelijke inspirator is: “Zij zegt wat ik moet doen.”

Dat hij niet altijd direct gehoor aan haar wensen geeft, bleek zondag; het ‘meelokken’ naar Huis te Eerbeek had haar meer tijd gekost dan voorzien.

De prijs, een beeldje van Nicky Dijkstra uit Brummen, werd altijd uitgereikt tijdens uitvoeringen maar gebeurde nu in kleine kring. “Dat heeft de waarde zeker niet gedevalueerd, zei Snelders, het is nu een nog nooit vertoond, intiem feestje.

Dorpsdichter Marije Verbeeck droeg een passend gedicht voor.

De muzikale omlijsting was van Ise Wensink en Leon Buiting.


Foto: Henk en Riet Klein met de jury