Waarom is CLIJ opgericht?

Er gebeurt veel in de IJsselvallei. Ieder dorp heeft een belangenvereniging en er zijn groepen en individuen die van alles organiseren. Men speelt toneel, biljart, men mantel-zorgt. Er zijn uilenwerkgroepen, er zijn leesclubs.
Heel veel gebeurt vrijwillig, we regelen het onderling. Maar het kan zijn dat subsidies nodig zijn waarvoor moeilijke formulieren ingevuld moeten worden.

Als een vereniging of stichting daar zelf mee bezig gaat, is dat geen probleem. Die kennen de wegen en hebben de mogelijkheid om geld aan te vragen of hulp te krijgen.

Maar het komt vaker/geregeld/soms voor dat er enthousiaste mensen zijn die iets willen organiseren op cultureel of maatschappelijk gebied en daarvoor nergens terecht kunnen, geen ‘huis’ hebben. Als ze een initiatief verder willen brengen en daar bijvoorbeeld fondsen voor nodig hebben, dan kan dat niet. Om subsidies te krijgen dient men aan te vragen via een stichting, vereniging of een andere juridische eenheid.

Het kan ook zijn dat de vereniging geen ervaring heeft met een subsidieaanvraag of het niet aandurft om bij een fonds aan te kloppen.

Voor initiatiefnemers van activiteiten op het brede gebied van cultuur en leefbaarheid, - die zich afspelen in de IJsselvallei -, biedt CLIJ een mogelijkheid. CLIJ heeft zelf geen geld maar kan ondersteunen bij het aanvragen van fondsen voor die activiteiten die u van plan bent op te pakken.

Wat kunt u doen?

U kunt u zelf melden bij CLIJ. Maar we stellen het ook op prijs stellen als u dit bericht, de mogelijkheid die CLIJ biedt, verder zou willen verspreiden. Misschien kent u mensen die iets willen organiseren, daar geld voor nodig hebben maar dat niet kunnen aanvragen omdat ze geen 'juridische status' hebben. Of u heeft u zelf als kleine organisatie steun en advies nog voor iets wat u wil gaan doen. U bent van harte welkom bij CLIJ.

Wie is CLIJ?

CLIJ bestaat uit drie personen die elk al jaren actief zijn in de IJsselvallei. Ze zijn deskundig en betrokken bij de omgeving. Het zijn, Rudie van den Berg uit Brummen, Dirk Jan van Swaay uit Zwolle en Gerard Hendrix, Terwolde. CLIJ is bereikbaar via . De dienstverlening is kosteloos,