De werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting is trots te kunnen melden dat zij Marije Verbeeck (1961) voor de komende twee jaar als nieuwe dorpsdichter voor de gemeente Brummen heeft gekozen.

De jury, bestaande uit de vorige dorpsdichter EVA (Elly van Agtmaal), de voorzitter van de Culturele Stichting en een lid van de werkgroep Taalmarkt, was blij dat er zich in deze roerige tijden toch maar liefst twee kandidaten voor het dorpsdichterschap hebben gemeld. Uit het verslag van de jury: Marije houdt ervan om "details vast te leggen die veelzeggend zijn, het leven kleur geven. Woorden te vinden uit de onderstroom, uit wat zo'n beetje blijft steken tussen het onbewuste en het bewuste". Ze wil heel graag aan de slag als dorpsdichter.
Naar het oordeel van de jury past Marije uitstekend in het profiel van de dorpsdichter.

Marije is van beroep tekstschrijver, ze geeft poëzieworkshops, schrijfcursussen en op aanvraag schrijft ze biografieën. Ze heeft meerdere publicaties op haar naam staan.

Van onze innemende en interactieve dorpsdichter EVA is inmiddels met een passend cadeau afscheid genomen en Marije Verbeeck is voorgesteld aan burgemeester en wethouder. Door de huidige coronaregels is het moment waarop de dorpsdichter zich voor het eerst aan de Brummense bevolking kan voorstellen nog onbekend.