Mia van der Westen heeft deze Koninklijke Onderscheiding terecht ontvangen, gelet op haar jarenlange bijdragen aan het sociale en culturele leven in de gemeente Brummen.

Mia heeft naast haar werk altijd veel activiteiten georganiseerd, op allerlei gebied. Nadat ze actief was geweest in de Culturele Raad Brummen, richtte ze in 1992 de Culturele Stichting Gemeente Brummen op. Samen met Oscar van Doorn vormde zij het eerste voorzittersduo en zette zij zich in voor de cultuur in brede zin. De ondersteuning door de Culturele Stichting in de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat een aantal evenementen en activiteiten een vaste waarde zijn geworden voor de Brummense samenleving.

Daarnaast mogen niet onvermeld blijven: de lees- en boekenclub, die Mia heeft opgericht en het muzikale project Carmina Burana, waarvan Mia de initiator en organisator was.
Ook organiseerde zij diverse culturele evenementen in de Andreaskerk in Brummen, die helaas ondanks haar inzet niet als lokaal cultuurhuis kon worden behouden. 

En zij was enkele jaren organisator van het Project Jeugd en Cultuur te Brummen. Zij organiseerde toneelvoorstellingen voor en door kinderen ter inspiratie en verbinding op het gebied van cultuur en muziek.

Sinds 2019 is Mia van der Westen initiator en organisator van het Projectkoor The Armed Man t.g.v. 75 jaar vrijheid. Wij kijken uit naar de concerten, die helaas - in verband met de Coronacrisis - zijn verschoven naar eind oktober 2020.