Brummense Dorpsdichter

Chris Ros is sinds juni 2022 onze dorpsdichter.

Elke twee jaar wordt een nieuwe dorpsdichter benoemd. In het Reglement Dorpsdichter is nadere informatie te vinden, zoals de voorwaarden waaraan de dorpsdichter moet voldoen.

Chris Ros

Chris Ros beschrijft zichzelf als ‘import maar geland’ en woont bijna 20 jaar in de gemeente Brummen. Ze maakt als beeldend kunstenaar en edelsmid werk in opdracht en vrij werk. Zij dicht reeds meerdere jaren en bracht eigen werk uit in combinatie met tekeningen. Woorden borrelen bij haar omhoog en daarmee wil zij nu serieus aan de slag.

Al haar gedichten kunt u hier lezen: Gedichten Chris.

Marije Verbeeck, 2020-2022

Marije houdt ervan om "details vast te leggen die veelzeggend zijn, het leven kleur geven. Woorden te vinden uit de onderstroom, uit wat zo'n beetje blijft steken tussen het onbewuste en het bewuste".

Marije is van beroep tekstschrijver, ze geeft poëzieworkshops, schrijfcursussen en op aanvraag schrijft ze biografieën. Ze heeft meerdere publicaties op haar naam staan.

Al haar gedichten kunt u hier lezen: Gedichten Marije.

Eva, 2018-2020

Eva is de nom de plume van Elly van Agtmaal. Zij is woonachtig in Cortenoever, waar zij op een boerderij is geboren en opgegroeid. Eva dicht al vanaf haar jeugd. Zij heeft enige tijd voor haar studie in Nijmegen gewoond en is nu weer teruggekeerd op de boerderij. Samen met haar broer heeft zij op de plek van het ouderlijk huis een werk- en zorgboerderij gerealiseerd.

Haar gedichten zijn van een hoog niveau, sprankelend en toegankelijk, speels en associatief.

De gedichten van Eva kunt u hier lezen: Gedichten Eva.

Laurens Hoevenaren, 2016-2018

De gedichten van Laurens kunt u hier lezen: Gedichten Laurens.