Brummense Dorpsdichter

Annemarie Visser is sinds juni 2024 onze dorpsdichter.

Elke twee jaar wordt een nieuwe dorpsdichter benoemd. In het Reglement Dorpsdichter is nadere informatie te vinden, zoals de voorwaarden waaraan de dorpsdichter moet voldoen.

Annemarie Visser

Annemarie heeft Taalbeheersing gestudeerd en is van beroep technisch schrijver. Ze speelt daarnaast in een ensemble altviool en treedt regelmatig op. Ze woont ruim 30 jaar in Brummen en is betrokken bij een aantal activiteiten en evenementen. Ze is 5 jaar geleden begonnen met het schrijven van (kleine) gedichten. Haar wens is dat de inwoners van Brummen door interpretatie of vertaling van gebeurtenissen in haar gedichten, hierop een andere kijk krijgen.
De gedichten van Annemarie als dorpsdichter kunt u hier lezen: Gedichten Annemarie.

Chris Ros, 2022-2024

Chris Ros beschrijft zichzelf als ‘import maar geland’ en woont bijna 20 jaar in de gemeente Brummen. Ze maakt als beeldend kunstenaar en edelsmid werk in opdracht en vrij werk. Zij dicht reeds meerdere jaren en bracht eigen werk uit in combinatie met tekeningen. Ze kneed de woorden en vind het een uitdaging om ze, voor haar, op de juiste plek te krijgen.

Al haar gedichten kunt u hier lezen: Gedichten Chris.

Marije Verbeeck, 2020-2022

Marije houdt ervan om "details vast te leggen die veelzeggend zijn, het leven kleur geven. Woorden te vinden uit de onderstroom, uit wat zo'n beetje blijft steken tussen het onbewuste en het bewuste".
Marije is van beroep tekstschrijver, ze geeft poëzieworkshops, schrijfcursussen en op aanvraag schrijft ze biografieën. Ze heeft meerdere publicaties op haar naam staan.

Al haar gedichten kunt u hier lezen: Gedichten Marije.

Eva, 2018-2020

Eva is de nom de plume van Elly van Agtmaal. Zij is woonachtig in Cortenoever, waar zij op een boerderij is geboren en opgegroeid. Eva dicht al vanaf haar jeugd. Zij heeft enige tijd voor haar studie in Nijmegen gewoond en is nu weer teruggekeerd op de boerderij. Samen met haar broer heeft zij op de plek van het ouderlijk huis een werk- en zorgboerderij gerealiseerd.
Haar gedichten zijn van een hoog niveau, sprankelend en toegankelijk, speels en associatief.

De gedichten van Eva kunt u hier lezen: Gedichten Eva.

Laurens Hoevenaren, 2016-2018

Laurens Hoevenaren was de eerste officiële Brummense dorpsdichter. Hij schrijft sinds 2013 gedichten en korte verhalen. In zijn werk staat het zoeken naar veiligheid, verbinding en geborgenheid centraal, dan wel het ontbreken daarvan. In 2014 deed hij voor de eerste keer mee aan de Turing Gedichtenwedstrijd. Hij behaalde de gedeelde eerste plaats met zijn gedicht De zotte Charlotte (januari 2015). In juni 2015 verscheen zijn debuutbundel: ‘Hoe ver is veilig hiervandaan?’ met een voorwoord van Louise O. Fresco. De gedichten die hij maakte als dorpsdichter werden gebundeld in een uitgave van De GeitenPers onder de titel ‘Het land dat ieder draagt’.

De gedichten van Laurens kunt u hier lezen: Gedichten Laurens.