Kinderboekenweek 2020: ‘En toen?’

Tijdens de Kinderboekenweek leert de jeugd in de Bibliotheek van Brummen en Eerbeek meer over de geschiedenis, natuurlijk niet alleen maar door te lezen, maar ook door lekker actief bezig te gaan:

Kom tijdreizen in de Bieb

Kom het boekje ‘Tijdreizen’ ophalen in één van onze vestigingen. ‘Tijdreizen’ is een doe-boek met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis. Het programma is zowel online als offline een leuke uitdaging.

En toen?

Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd, onder meer met boeken. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Je kunt spannende verhalen lezen over ridders, je verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Leesplezier

De Kinderboekenweek is in het leven geroepen om de allerjongsten te laten ontdekken hoe leuk lezen eigenlijk is. En het mooie is, door te lezen leer je je beter concentreren en word je ook steeds een beetje slimmer. Je fantasie komt er ook mooi door tot leven en ben jij nieuwsgierig aangelegd? Dan is lezen helemaal jouw ding! Je kunt alles ontdekken wat je maar wilt, van vroeger en nu. En is lezen nog te moeilijk? Dan is voorlezen natuurlijk minstens zo leuk én gezellig!

Meer in de Bibliotheek

De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello bieden onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Details

Datum 30-09-2020
Duurt tot 11-10-2020