Kinderboekenweek 2019: “Reis mee!”

Zo komen er schrijvers naar jouw school om te vertellen over hun werk, kun je naar een theatervoorstelling over geschiedenis en in de Bibliotheek ligt een doeboek voor je klaar samen met een spannende speurtocht. Doe jij ook mee?

Schrijvers op bezoek

De schrijvers die we hebben uitgenodigd komen in de groepen 5 tot en met 8 in een leuke les of workshop vertellen over hun werk. Hoe word je schrijver? En wat doet zo iemand eigenlijk de hele dag? Onder andere Gerard van Gemert, Sanne Bakker, Iris Boter en Marc ter Horst komen naar ons toe om je alles te vertellen. Het inlezen kan nu al beginnen, de scholen hebben allemaal een pakket boeken ontvangen ter voorbereiding.

Het nieuws van gisteren

De onderbouw bezoekt een theatervoorstelling, ‘Het nieuws van gisteren’. Theatergroep Laros en de Jong beeldmakerij wekt de geschiedenis in drie kwartier op geheel eigen wijze tot leven. In een levensgrote tv-studio geven ze een kijkje achter de schermen van het nieuws. Hoe wordt nieuws gemaakt en wat gebeurt er met het oude nieuws? Waar blijft het nieuws van gisteren en wat gebeurt er als dat opeens het nieuws van vandaag wordt? Ridders op de snelweg, dino’s op school… hopelijk komt het allemaal weer goed!

In de Bibliotheek

In de Bibliotheek zelf kunnen kinderen gedurende de hele Kinderboekenweek een speurtocht binnen het thema “Reis je mee!” ondernemen. Beantwoord vragen over vervoer, zoek stickers en ga op zoek naar het eindpunt. Met het gratis doeboek dat in de Bibliotheek voor je klaarligt kun je nog veel meer leren. Maar de voorraad is beperkt, dus wees er snel bij!

Details

Datum 02-10-2019
Duurt tot 13-10-2019