Gratis boek Jan Wolkers in bieb!

De grootste nationale leescampagne Nederland Leest staat in het teken van duurzaamheid. Dat betekent een maand lang lezen, online discussiëren en meer leren over duurzaamheid. 

Nederland Leest Jan Wolkers

Het boek Winterbloei van Jan Wolkers staat vol prachtige natuurverhalen en nooit eerder gepubliceerd werk van deze schrijver. Natuurlijk kun je de hele maand ook bij de bieb terecht om andere boeken rondom het thema duurzaamheid te lenen. Want wat is er nou duurzamer dan een boek lenen en daarna weer terugbrengen naar de Bibliotheek in plaats van het zelf te kopen?

Lezingen over duurzaamheid

De lezingen die we organiseren tijdens Nederland Leest staan ook in het thema van duurzaamheid. Zo komt Ron Lips op 6 november in de Bibliotheek in Eerbeek meer vertellen over duurzaamheid bij jou thuis. Op 20 november vertelt mediameteoroloog Jordi Huirne je in de Bibliotheek in Brummen meer over het weer, het klimaat en klimaatverandering.

Online leesclub

Online leesclub Hebban.nl heeft deze maand de virtuele deuren geopend voor iedereen die het leuk vindt om eens kennis te maken met het fenomeen leesclubs. Als jij Winterbloei ophaalt in onze Bibliotheken, kun je je opgeven voor onze online leesclub bij Hebban. We bespreken het boek en gaan dieper in op het thema duurzaamheid en andere aspecten van het boek van Jan Wolkers. Volg onze website en Facebookpagina voor meer informatie over deze online leesclub. We vertellen je snel meer!

Praktische informatie

Kijk in onze agenda op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl om te zien wat we allemaal nog meer organiseren en waar en wanneer de lezing van jouw keuze precies plaatsvindt.

Bibliotheek Brummen|Voorst

Bibliotheek Brummen|Voorst vervult de bibliotheekfunctie in de gemeenten Brummen en Voorst met vestigingen in Brummen, Eerbeek en Twello. Je kunt in de Bibliotheek terecht voor het lenen van boeken en andere media, maar de Bibliotheek doet meer. Zo worden er regelmatig lezingen en presentaties gegeven, kun je er terecht voor hulp bij gebruik van digitale apparaten of het leren van de Nederlandse taal en komen mensen er samen voor informeel contact over bijvoorbeeld werkloosheid, ouderschap of literatuur.

Details

Datum 01-11-2019
Duurt tot 30-11-2019