Jaap Robben in Brummense Bieb

Boeken voor kinderen......

Jaap Robben (1984) werd bekend als schrijver en vooral dichter van boeken voor kinderen. Zijn poëziebundels zoals ‘Zullen we een bos beginnen’ (2008) en ‘Als iemand ooit mijn botjes vindt’ (2012) werden genomineerd voor diverse prijzen. Aan zijn prentenboek ‘De zuurtjes’ werkte Robben samen met illustrator Benjamin Leroy. Dit boek, over twee ‘verzuurde’ broers, werd vertaald in meerdere talen.

.....en voor volwassenen

Robben brak echt door met zijn romans voor volwassenen. ‘Birk’ (2014), is inmiddels meer dan vijftien keer herdrukt. Het boek vertelt het beklemmende verhaal van de jongen op een piepklein eiland die, nadat zijn vader op zee verdwijnt, aangewezen is op zijn moeder, een buurman en op zijn schuldgevoelens en verlangens.

Genomineerd voor de Libris Literatuurprijs

Ook ‘Zomervacht’ (2018) gaat over een onzekere tiener. Dit ontroerende en grappige avontuur van een moedig kind aan de rand van de maatschappij werd meteen door het boekenpanel van DWDD aangeraden als Boek van de Maand, en het werd onder andere genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2019.

Kosten:
Donateurs: gratis
Niet-donateurs: € 6,00. Kaarten in de voorverkoop te koop.
Graag aanmelden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl 

Details

Datum 24-10-2019 20:00 uur
Waar Bibliotheek Brummen