Presentatie nieuw boekje van De Geitenpers

De schrijfster van De klok stond stil heeft gebruik gemaakt van het boek Het Commando-Pieters van Stijn Wiegerinck en het dagboek van onderduiker Erik J. de Vries dat bewaard wordt bij het Nederlands Instituut van Oorlogsdocumentatie, het NIOD.
Het boekje is spannend en interessant voor jongeren en volwassenen.

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om het boekje aan te schaffen en te laten signeren door de schrijfster. De toegang tot de presentatie is gratis. Wilt u komen, meld u dan aan via .

   © foto Mark Sassen

Martine Letterie

Martine Letterie schrijft historische jeugdboeken gebaseerd op waargebeurde verhalen. De boeken gaan bijvoorbeeld over de oorlog, over kinderarbeid, of over afscheid nemen van je moederland. Letterie heeft ook een aantal Kleuter Van Dales op haar naam staan. In 2017 won zij de zilveren griffel voor haar boek Kinderen met een ster.
Martine Letterie heeft 'Schrijvers van de ronde tafel' opgericht, het genootschap voor historische kinderboekenschrijvers. Agave Kruijssen, bekend als schrijfster uit Brummen, is ook lid van het genootschap en heeft samen met Martine Letterie het boek Over vroeger en nu geschreven.
Letterie is zeer geïnteresseerd in genealogie en heeft een column in het tijdschrift Gen. Het boek over haar familiegeschiedenis, De genen van mijn vader, is voor volwassenen geschreven.

De Geiten Pers

De klok stond stil is de 38e uitgave van De Geiten Pers, een literaire uitgeverij van lokale verhalen over Brummen en Eerbeek, geschreven door professionele, vaak landelijk bekende schrijvers. Voorgangers van Martine Letterie waren bijvoorbeeld Coen Simon, Jolande Withuis, Jan Brokken, A.L. Snijders, Jan Siebelink, Lydia Rood en Laurens Hoevenaren. Het gaat om bibliofiele publicaties, die met zorg worden uitgegeven in een eenmalige oplage van dit keer 550 exemplaren.
De reeks boekjes van De Geiten Pers bevat nu 38 publicaties, deels nog verkrijgbaar via de website www.geitenpers.nl , bij de bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello en bij een groot aantal boekwinkels door het hele land.

Details

Datum 15-12-2018 16:30 uur
Waar Primera XL Brummen