Expositie 'Uitzicht op Jan Mankes'

Een bekend schilderij van de kunstenaar Jan Mankes is "Uitzicht op Huis te Eerbeek", een sneeuwlandschap gezien vanuit zijn atelier. Dit landhuis is nu in beheer bij Fletcher hotels. Fletcher heeft de Stichting Jan Mankes in de gelegenheid gesteld om op deze prachtlocatie van 11 oktober tot 28 november een tentoonstelling te organiseren die de grande finale vormt van het Jan Mankes-herdenkingsjaar.

Kunstenaar Gerd Renshof, initiator van de stichting, heeft 20 kunstenaars bereid gevonden hun schilderijen, grafiek en beelden uit te lenen. Hun werken hebben verwantschap met de realistische stijl van Jan Mankes. Landelijk bekende kunstenaars als Henk Helmantel, Pieter Knorr, Peter Durieux en Rob Møhlmann verlenen hun medewerking.

    James Cowper - Golden


Het werk van de Schotse kunstenaar James Cowper geeft de expositie een internationaal tintje. Ook drie kunstenaars uit Brummen laten hun werk zien: Monique Bosch, Nicky Dijkstra en Erik Zwaga.

De expositie is samengesteld door kunstenaar Gerd Renshof, zelf zeer nauw betrokken bij de Stichting 100 jaar Jan Mankes.

Er is geen officiële opening, en ook de afsluiting blijft sober. De expositie is helaas niet rolstoeltoegankelijk.
Meer informatie over de exacte openingsdagen (een groot aantal vrijdagen, zaterdagen en zondagen in oktober en november, van 11-16 u.) is te vinden op de webpagina van de stichting: www.100jaarjanmankes.nl.

Details

Datum 11-10-2020
Duurt tot 28-11-2020
Waar Huis te Eerbeek