Cursus Kunst in Beeld in Brummen

 

Iris Maalderink is kunsthistorica en werkt onder andere als rondleidster in het Kröller-Müller Museum, Museum MORE in Gorssel en in Kasteel Ruurlo, daarnaast geeft zij al ruim tien jaar cursussen kunstgeschiedenis. Deze cursussen zijn opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst.

Deze keer is het thema: Vijf bekende kunstenaars

Hoe bekend zijn de bekende kunstenaars? Iedereen kent de namen van Paul Gauguin, Gustav Klimt, James Ensor en Piet Mondriaan. Toch blijft het kunstliefhebbers interesseren. Naar aanleiding van een algemene cursus kunstgeschiedenis mochten cursisten kiezen over welke kunstenaars ze meer wilden weten. Deze vier namen stonden met stip bovenaan, op de vijfde plek gevolgd door de kunstenaar Jan Toorop. En laat Jan Toorop nu net een kunstenaar zijn die op de een of andere manier verbonden kan worden met de andere vier!

De komende cursus kunstgeschiedenis gaat dus over Paul Gauguin, Jan Toorop, Gustav Klimt, James Ensor en Piet Mondriaan. Elke les zal één van deze kunstenaars centraal staan. Er komen bekende en onbekende werken aan bod, de invloeden die ze op elkaar gehad hebben, gemeenschappelijke achtergronden en natuurlijk een overzicht van de ontwikkeling van hun werk. Iris Maalderink staat garant voor een plezierige en leerzame avond vol kennis en wetenswaardigheden.

Praktische informatie
De cursussen worden gehouden op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur, inclusief een (koffie)pauze. De vijf lezingen zijn verdeeld over tien weken. Omdat de cursus zowel in Brummen als in Eerbeek wordt gegeven, is het mogelijk om incidenteel te wisselen. De kosten bedragen 50 euro voor leden en 60 euro voor niet leden. Voor meer informatie www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Cursusdata:
• Brummen: 11-2, 25-2, 10-3, 31-3, 14-4

Details

Datum 11-02-2020 20:00 uur
Duurt tot 14-04-2020 22:00 uur
Waar Bibliotheek Brummen