Expositie Kunst in de Hal

In april, mei en juni exposeren Janny Bongers en Gera Buter in de hal van het gemeentehuis van Brummen. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Janny Bongers

Na jarenlange fotografie heeft Janny Bongers haar echte passie gevonden in het schilderen. Zij schildert met acrylverf en experimenteert graag met allerlei mediums om haar schilderijen structuur te geven. Het boeit haar om de balans vinden tussen deze structuren en de kleuren in haar werk. Haar werk is zeer gevarieerd, van abstracten met prachtige structuren tot kleurrijke huizen.

Gera Buter

Ook Gera Buter heeft, voordat zij zich toelegde op glaskunst, een andere weg bewandeld. Zij heeft vele mooie beelden gehakt uit allerlei steensoorten. Gera raakte in 2004 zo geïnspireerd tijdens bezoeken aan glasateliers in Zweden, dat zij daar voortvarend mee aan de slag is gegaan. Het spel van licht en kleur, het smelten en vormen van glas zijn fascinerend. Het met de hand snijden, daarna stoken en het afkoelen op de juiste manier, altijd weer spannend of het mooi wordt en heel blijft. Des te mooier als het daarna staat te stralen in de zon.

www.jampy.exto.nl
www.gera-art.nl

Details

Datum 01-04-2022
Duurt tot 30-06-2022
Waar Gemeentehuis Brummen