Expositie Kunstkringleden

Aad van den Bosch, beeldend kunstenaar

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, is Aad werkzaam als Art-Director. Hij is zeer bedreven in gouaches van landschappen en stadsgezichten. Hij doet mee aan diverse kunstwedstrijden. Zo wint hij in 1969 de Talensprijs. In 1975 wordt zijn werk uit enkele honderden inzendingen gekozen voor een internationale groepstentoonstelling in het Louvre te Parijs.. Sinds 2001 schildert Aad met de camera. In SURREALISME IN GLAS ART kan de toeschouwer in kleur en lijnenspel zijn eigen wereld van fantasie scheppen. Het is de bedoeling van de kunstenaar de toeschouwer te prikkelen om de grenzen van de eigen creativiteit op te zoeken. Los te komen van voorspelbare en realistische conventie’s. Durf te dromen is de gedachte van de surrealistische kunststroming die begon in 1924 met Andre Botin. Beroemde kunstenaars als Magritte en Dali zijn door hun werk bekende vertolkers van deze stijl. Op zijn eigen wijze treedt Aad met Surrealisme in Glas Art in hun voetsporen. Zijn beelden van glas in het landschap zijn intrigerend en vernieuwend. Het werk van de kunstenaar is te zien op diverse expositie’s die regelmatig in Nederland worden gehouden.

Irmgard van den Bosch, pastelliste

De pastels van Irmgard vallen op door fijne detaillereing bij haar bloemenserie.Terwijl ze een groot coloriet gebruikt in haar abstracte werkstukken. Als auto-didact zie je haar gedrevenheid en passie voor hetgeen haar in haar dagelijkse omgeving opvalt Dieren weet zij als geen ander trefzeker te portretteren. Het met pastel vastleggen van de realistische omgeving, wisselt Irmgard af met uitstapjes naar de astracte wereld. Beide gebieden gaan haar goed af zoals blijkt op deze tentoonstelling.

Wil van de Hoek

Haar beelden, meest mensfiguren worden vanuit plakken klei opgebouwd. Na de eerste stook op 850 graden, wordt glazuur opgebracht en afgebakken op 1160 graden.

 

Details

Datum 01-11-2021
Duurt tot 31-12-2021
Waar SWB Brummen