Expositie Kunst in de Hal

Thijs Hanekamp is autodidact en schildert hoofdzakelijk voor zijn plezier, hij voelt zich meer schilderijenmaker dan kunstenaar. Inspiratie haalt hij overal vandaan, als vooral niet te renaissancerig en te academisch verantwoord wordt. Het mag wel wat met de kijker doen: afkeuring, verbazing, glim- of schaterlach of misschien een traan.
Achterop zijn werken zet hij dan ook de tekst “cum grano salis” (met een korreltje zout).
Zijn werken zullen de wereld niet veranderen, maar de humor die er vaak inzit zorgt regelmatig voor kijkplezier, voor zowel de maker zelf als voor de kijker.

Joop van Ulden is 50 jaar keramist. De eerste jaren bestond zijn werk vooral uit traditioneel “pottenbakkers” werk zoals vazen, schalen en serviezen, vooral door veel te doen heeft hij het ambacht geleerd. Daarna specialiseerde hij zich steeds meer in het maken van keramische fonteinen en waterornamenten, waarvan er velen in tuinen in binnen en buitenland staan.
In 2011 is hij een paar vogelhuisjes voor in zijn tuin gaan maken en dit onderwerp boeit hem nog steeds, zelfs na de honderden die hij er inmiddels gemaakt heeft, komen er nog altijd nieuwe ideeën in zijn hoofd op en dus andere vormen uit zijn handen. Hij wil hier nog graag lang mee doorgaan: hij noemt het “spelen met klei”.
Zijn vogelhuisjes en voedertafels zijn met gekleurde engobe bewerkt en steengoed gebakken zodat ze goed winterhard zijn


Openingstijden gemeentehuis:

ma t/m do: 9.30 tot 16.30 uur
vr: 9.30 tot 12.00 uur

 

 

 

Details

Datum 03-05-2019
Duurt tot 30-06-2019
Waar Gemeentehuis Brummen