Expositie Kunst in de Hal

Aad van den Bosch

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag is Aad van den Bosch werkzaam als Art-Director. Daarnaast heeft hij diverse expositie op zijn naam staan.
In 2003 is Aad gestart met landschapsfotografie. Nadat hij de techniek onder de knie heeft, sluit hij zich aan bij diverse fotoclubs, in 2016 is hij lid geworden van Kunstkring Brummen e.o.
Naast het fotograferen van landschappen en mensen, heeft Aad zich ontwikkeld in de abstracte fotografie. Zijn inzicht in compositie en kleurenleer helpt om tot sfeervolle en onverwachte beelden te komen. De grafische foto’s in zwart/wit zijn sterk in vormgeving en zeggingskracht. De toeschouwer kan in het vormen- en lijnenspel een eigen fantasie scheppen.
De serie GLAS ART is bij toeval ontstaan. Een kapot gevallen spiegel inspireerde Aad om met de brokstukken te gaan experimenteren. Door een opstelling te maken waarbij het zonlicht met het glas speelde ontstonden abstracte beelden.
Aad creëert met verschillende composities een geheel eigen wereld.

Magda Snijders

Met haar werk maakt Magda Snijders zichtbaar wat haar triggert, wat haar raakt. Soms zijn dat vormen, soms zijn dat thema’s.
Zij heeft gewerkt met onregelmatige vlakken, deze noemt zij kristallen. In die ‘kristallenlijn’ heeft zij schalen, vazen en vrije vormen gemaakt: “Wat is het effect van de hoekige vormen, welk gevoel roepen de hoekige vormen op, welk gevoel wil ik uitdrukken, welke glazuur past daarbij?”
Een langere periode werken met bepaalde vormen of zich beperken tot een bepaald thema leidt bij haar tot verdieping. Zo heeft zij het thema Ouderlijk Huis uitgewerkt: het Verdwenen Huis, het Vrolijke Huis, het Lege Huis …. Bij het thema Kwetsbaar heeft zij diverse andere materialen gebruikt: geschept papier, hout en metaal om het proces.
Het werken aan de hand van een thema biedt de mogelijkheid de expressiekracht van de klei en de glazuren te onderzoeken. Het is ook spelen met materialen, ontdekken en daarna beschouwen.

Zie ook: www.atelierPSK.com 


Openingstijden gemeentehuis:

ma t/m do: 9.30 tot 16.30 uur
vr: 9.30 tot 12.00 uur

 

 

 

Details

Datum 15-01-2019
Duurt tot 31-03-2019
Waar Gemeentehuis Brummen