ART-Brummen Kunstroute

Annelies van der Drift sluit zich dit jaar met haar veelzijdige kunst aan. Haar beelden en glas zijn een prachtige aanvulling in de route. Zo blijft de ART-route zich vernieuwen, dit jaar bestaat de route 21 jaar, 21 staat voor volwassen worden, dat gaat gevierd worden zonder de vrijheid van het kind in ons los te laten. Het kind met vrijheid van creëren en scheppen van kunst; gevoel laten zien en fantasie laten gaan. Ondanks die vrijheid waar kunstenaars dol op zijn, moeten er toch data vastgezet worden: laatste weekenden van januari, april, juli en oktober zijn de ateliers open en de maanden juli en augustus is er een gezamenlijke expositie van alle 9 deelnemers in ’t Arthuus aan de Eerbeekseweg in Loenen. Meer informatie volgt later: www.art-brummen.nl. .

Nu komt eerst januari aan bod. Met als nieuwe deelneemster Annelies van der Drift. Klei, boetseerwas en stenen vormt zij om tot sprekende vormen die het woordeloze zichtbaar maken. In haar glaswerken ervaar je het spel van licht en kleur. Als kunsthistorica onderzoekt Annelies de kunst en cultuur van de Oude en Nieuwe Steentijd; mooi om ontdekkingen in dit onderzoek tot uitdrukking te laten komen in haar kunst. Ook zijn er beelden in verschillende steensoorten van Rian ter Horst te zien in het atelier van Annelies aan de Vosstraat 25 in Hall.

Bij galerie ’t Arthuus van Mieke Diekmann aan de Eerbeekseweg 13a in Loenen, is niet alleen Mieke’s eigen werk, maar ook werk van diverse andere kunstenaars te bewonderen. Door Mieke’s intuïtieve manier van werken, verrassend kleurgebruik, laag over laag, ontstaat er vaak een mystieke sfeer in haar schilderijen. Haar sierlijke vereenvoudigde figuren in brons, welke lijken klaar te staan om een volgende stap te zetten, waardoor zij veel zeggingskracht hebben.

In het oudste huisje van Eerbeek aan de Boshoffweg 2, kunt u beelden van papier van Marieke Ruijgrok bekijken. Torso’s van pulp en Abaca-papier van De Middelste Molen in Loenen. Tevens schildert zij ‘en plein air’ met acryl of olieverf op doek de landschappen om haar heen; kleurrijk en vrij weergegeven.

De beeldentuin en het atelier Piet van Middelaar zijn te vinden aan de Burg.de Wijslaan in Brummen. “Te midden van alle woorden die wij dagelijks uiten, huist er ook een verlangen in mij om stenen te spreken te brengen en kleuren vermengd met allerlei materialen, hun eigen verhaal te laten vertellen”. Er is ruimte voor de eigen beleving bij het zien van zijn kunst.

Aan de Karekietstraat 1, Brummen is het Atelier "La Rousserolle" van de veelzijdige Rob Kuulkers gevestigd. Naast beelden, keramiek en sieraden is ook recent multimedia-werk van hem te zien. Door toevoeging van diverse materialen ontstaat er een vervreemd en verrassend beeld van zijn foto’s.

Bij Otto Koedijk, Zegerijstraat 35 Brummen, is Mariëtte Claringbould te gast. Zij tekent en schildert vooral vanuit waarneming. Niet zo vreemd vanuit haar achtergrond als landschapsarchitecte. Het moment, de sfeer, een herinnering weergeven in haar werk waardoor het persoonlijke zeggingskracht krijgt. Mooie combi met het houtdraaiwerk van Otto; van mooi regionaal hout.

“Verlangen naar ‘t voorjaar”. Annie Elissen, aan de Zegerijstraat 7a Brummen, vertaalt dit verlangen in haar vele tulpenschilderijen. Tulpen staan voor haar voor kracht; steeds schouders eronder en verder. Zij schildert ze ook op torso’s, lampen, vazen enz. De kleuren en vele vormen van de tulp, strak of dan weer heel grillig, gaan mee met het gevoel waarmee zij op dat moment schildert.

Een nieuw jaar vraagt om vernieuwing ook in de kunst. Daarom is er weer veel te ontdekken bij Emeke Buitelaar aan de Kerkstraat in Brummen. De kleur blijft en er zal voornamelijk olieverf en gem. technieken te zien zijn. Fijn om samen het jubileumjaar in te gaan met de inspirerende ARTclub. Bezoekers mee te nemen in allerlei kunstuitspattingen en te laten ontdekken wat kunst kan doen. Want: Wat je zelf ontdekt gaat veel dieper.

Joop van Ulden, buurman van Emeke aan de Kerkstraat, is zoveel met zijn vogelhuisjes bezig dat hij erover droomt, komen er mooie voorbij dan probeert hij die vervolgens te maken van klei, zouden de vogels ook dromen over zijn huisjes? De vogels waarderen zijn huisjes wel, bij koud en slecht weer slapen ze erin en in ‘t voorjaar wordt er druk genesteld. Altijd zijn er weer nieuwe te zien, evenals de voederhuisjes.

Meer informatie op: www.art-brummen.nl.

 

Details

Datum 28-01-2023 12:00 uur
Duurt tot 29-01-2023 17:00 uur