Milstein Duo

Milstein Duo

Het Milstein Duo wordt gevormd door de zussen Maria en Nathalia Milstein.
Samen brachten zij in 2017 hun eerste CD ‘La Sonate de Vinteuil’ uit (Mirare), met daarop werken gebaseerd op Marcel Prousts ‘A la recherche du temps perdu’. De opname ontving direct lovende kritieken in binnen- en buitenland. Als duo spelen zij in zalen door heel Europa, waaronder het Concertgebouw, BOZAR in Brussel, Philharmonie Essen en Teatro Ristori in Verona.

Maria Milstein

Violiste Maria Milstein (1985) werd geboren in Moskou, maar groeide op in Frankrijk. Ze studeerde bij Ilya Grubert in Amsterdam en David Takeno in Londen. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met hoogst mogelijke onderscheiding. Van 2011 tot 2014 was ze 'Artist in Residence' van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze bij Augustin Dumay studeerde.
 
In januari 2018 ontving Maria de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.

Nathalia Milstein

Pianiste Nathalia Milstein (1995) begon op vierjarige leeftijd met pianospelen en kreeg les van haar vader Serguei Milstein. In 2009 werd zij aangenomen op het Conservatorium van Genève in de klas van haar vader, waar zij in 2012 met onderscheiding haar diploma behaalde. Momenteel studeert Nathalia aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn bij Nelson Goerner.

Vanaf mei 2015 nam de internationale carrière van Nathalia een vlucht, met het winnen van de eerste prijs bij de Dublin International Piano Competition. Ze was hiermee de eerste vrouwelijke winnaar sinds de oprichting van de Competition. Met het winnen van deze prijs kreeg Nathalia de kans om in prestigieuze zalen door heel Europa en Noord-Amerika recitals te geven, waaronder National Concert Hall in Dublin, Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen en Gewandhaus in Leipzig.

De debuut solo cd van Nathalia met daarop werken van Prokofjev en Ravel is in maart 2018 uitgekomen op het label Mirare.

 

Programma:

Werken van o.a. Ravel, Saint-Saëns en Debussy

Details

Datum 07-10-2018 15:30 uur
Start kaartverkoop 01-07-2018
Prijs per persoon €18,50
Waar Ludgerus Kerk te Hall
Reserveren voor dit concert is niet meer mogelijk.