Ensemble Lumaka

Ensemble Lumaka

Ensemble Lumaka (bij dit concert: fluit, harp viool en cello) bestaat sinds ruim 15 jaar en is op dit moment met eigen producties en concerten één van de meest actieve kamermuziekensembles van Nederland.
Het winnen van o.a. het Internationale Kamermuziekconcours Almere en Het Debuut bevestigden al vroeg het hoge niveau van het ensemble..
De individuele spelers van Ensemble Lumaka zijn daarnaast ook lid van verschillende Nederlandse toporkesten en –ensembles zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Ensemble Insomnio.

De muziek

Passie voor kamermuziek, met als zwaartepunt de muziek van 1900-1945, is wat de musici verbindt. De kwintet-bezetting van Ensemble Lumaka werd in de jaren twintig voor het eerst in het leven geroepen door de Parijse harpist Pierre Jamet. Hij gaf diverse componisten opdrachten om nieuw werk te schrijven voor deze bezetting. Op zoek naar nieuwe klank-kleuren en kleurcombinaties in de kamermuziek kozen de componisten vanaf het einde van de 19de eeuw regelmatig voor deze instrumenten in plaats van de tot dan toe gebruikelijke bezettingen zoals een pianotrio of een strijkkwartet. Het ensemble onderscheidt zich dan ook door zijn specialisatie in deze complexe kamermuziek van het begin van de 20ste eeuw.

Ensemble Lumaka bestaat uit: Jana Machalett, fluit, Miriam Overlach, harp, Saskia Viersen, viool en Charles Watt, cello.

Voor de individuele CV’s of andere info over het ensemble zie: www.ensemblelumaka.com en www.lumakaweb.wordpress.com of kijk op facebook, youtube of soundcloud.


Programma: Grand Tour door Europa, met muziek van.Stahl,Ibert Bosmans, Halvorsen, Ravel, Martinu, Glière, de Boisdeffre en Bartók.

Details

Datum 17-11-2019 15:30 uur
Einde kaartverkoop 16-11-2019 15:30 uur
Prijs per persoon €20,00
Waar Ludgerus Kerk te Hall

Kaarten bestellen voor dit concert is niet meer mogelijk.