Lenneke Ruiten & Thom Janssen

Lenneke Ruiten

De sopraan Lenneke Ruiten won in 2002 tijdens het Internationaal Vocalisten Concours de eerste prijs, de pers- én de publieksprijs. De Nederlandse sopraan is te horen in alle belangrijke Mozartrollen (o.a. Konstanze, Fiordiligi, Donna Anna, Giunia) in theaters als La Scala (Milaan), Salzburger Festspiele, Staatsoper Stuttgart, La Monnaie Brussel, New York Mostly Mozart en het Muziektheater. Daarnaast zong zij o.a. Zerbinetta en Sophie (Richard Strauss) en het Sluwe Vosje (Janácek). Recentelijk was zij te horen als Lucia in Lucia di Lammermoor in Lausanne.
Zij werkt op alle grote podia met dirigenten als Zubin Mehta, Marc Minkowski, Emmanuelle Haïm, Jesus Lopez Cobos en John Eliott Gardiner. Toekomstige projecten zijn o.a. een tournee met Bach’s Weihnachtsoratorium met Les Musicièns du Louvre (Marc Minkowski), Nieuwjaarsconcerten met het Noord Nederlands Orkest, Mozarts C-moll mis met het Radio Filharmonisch Orkest, Das Floß der Medusa (Amsterdam, DNO),  Weill ‘Sieben Todsünden’ en Schönberg ‘Pierrot Lunaire’ bij de Opéra du Rhin (Strasbourg) en diverse Liedrecitals (o.a. Internationaal Liedfestival Zeist, Concertgebouw).

Volgens tijdschrift Operanews voegde ze ‘glans, een genereuze volle toon en verfijnde fraseringen’ toe aan de Don Giovanni in Salzburg. Een niet te missen grootheid!

Thom Janssen

Thom Janssen studeerde piano bij Jaap Spaanderman, Jan Wijn en Herman Uhlhorn. Hij specialiseerde zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen, Martin Isepp en Helmut Deutsch. Daarnaast studeerde hij aan het Franz-Schubert-Institut in Baden bei Wien, nam deel aan de internationale Schubert masterclass van Robert Holl en werd uitgenodigd voor een studie aan de Academie Musicale de Villecroze in Zuid-Frankrijk. Als begeleider trad hij op tijdens gerenommeerde concoursen als het Elisabeth Concours te Brussel, het Mozarteum Wettbewerb in Salzburg en het ARD-Wettbewerb te München. Thom is regelmatig te gast op diverse festivals en heeft opnames gemaakt voor radio en tv. Hij was als hoofdvakdocent piano werkzaam op het Alkmaars Conservatorium, momenteel is hij docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Thom zit regelmatig in jury's van pianoconcoursen als het Steinway-concours en het Petrov-concours.

Programma:

Werken van o.a. Claude Debussy, Ernest Chausson en Hugo Wolf (Mignon-liederen)


Toegangskaarten kopen:

Online (via onderstaande knop): tot 24 uur voor aanvang concert.
Ter plaatse aan de kassa: een half uur voor het concert. 

 

Details

Datum 13-01-2019 15:30 uur
Start kaartverkoop 01-07-2018
Einde kaartverkoop 12-01-2019 15:30 uur
Prijs per persoon €18,50
Waar Hallse of Ludgerus kerk