Lenneke Ruiten & Jorge Gimenez

Lenneke Ruiten, sopraan

De sopraan Lenneke Ruiten won in 2002 tijdens het Internationaal Vocalisten Concours de eerste prijs, de pers- én de publieksprijs. De Nederlandse sopraan is te horen in alle belangrijke Mozartrollen (o.a. Konstanze, Fiordiligi, Donna Anna, Giunia) in theaters als La Scala (Milaan), Salzburger Festspiele, Staatsoper Stuttgart, La Monnaie Brussel, New York Mostly Mozart en het Muziektheater. Daarnaast zong zij o.a. Zerbinetta en Sophie (Richard Strauss) en het Sluwe Vosje (Janácek). Recentelijk was zij te horen als Lucia in Lucia di Lammermoor in Lausanne.

Zij werkt op alle grote podia met dirigenten als Zubin Mehta, Marc Minkowski, Emmanuelle Haïm, Jesus Lopez Cobos en John Eliott Gardiner. Toekomstige projecten zijn o.a. een tournee met Bach’s Weihnachtsoratorium met Les Musicièns du Louvre (Marc Minkowski), Nieuwjaarsconcerten met het Noord Nederlands Orkest, Mozarts C-moll mis met het Radio Filharmonisch Orkest, Das Floß der Medusa (Amsterdam, DNO),  Weill ‘Sieben Todsünden’ en Schönberg ‘Pierrot Lunaire’ bij de Opéra du Rhin (Strasbourg) en diverse Liedrecitals (o.a. Internationaal Liedfestival Zeist, Concertgebouw).

Volgens tijdschrift Operanews voegde ze ‘glans, een genereuze volle toon en verfijnde fraseringen’ toe aan de Don Giovanni in Salzburg. Een niet te missen grootheid!

Jorge Gimenez, piano

Jorge is een Spaanse pianist en dirigent, geboren in Valencia. Hij studeerde piano en hoorn aan het conservatorium van Valencia en vervolgde zijn piano studie aan het Codarts conservatorium te Rotterdam alwaar hij zijn master opleiding met onderscheiding afsloot. Zijn docenten waren o.a. Aquiles delle Vigne, Roger Vignoles, Mario Monreal en Gianni Fabbrini. Zijn studie orkestdirectie deed hij bij Alberto Zedda en Perez Sierra.

Als concertpianist won hij diverse prijzen en speelde hij op vele belangrijke podia zoals de Bastille Parijs, Palais Garnier Parijs, Spanish National Auditorium Madrid, Palau de la Música Valencia, Mozarteum Salzburg, Louvre Auditorium Parijs, La Monnaie Brussel, etc.

Vanaf 2008 heeft hij een aanstelling als pianist en assistent dirigent in het operahuis van Valencia in samenwerking met o.a. Lorin Maazel en Zubin Mehta. Dezelfde functie bekleedt hij in La Monnaie, Brussel.

Daarnaast is hij piano docent, speelt regelmatig in opera’s mee in het orkest op fortepiano (Edinburgh Festival, Aix en Provence, opera van Luxemburg), en is assistent dirigent in operahuizen als Opera National de Paris, Théâtre des Champs Elysées en het Festival d’Aix en Provence.

Zijn repertoire is zeer breed, van Barok tot Modern. Hij heeft de wereldpremière van de opera Maudits les Innocents in het Amphithéâtre-Bastille (Opera National de Paris) gedirigeerd.

Hij werkte samen met dirigenten als Alain Altinoglu, Roberto Abbado, Lothar Koenigs, Daniele Callegari, Philippe Jordan, Michail Jurowski, Evelino Pido, Alberto Zedda, Franck Ollu, en met beroemde zangers als Elina Garanca, Eric Cutler, Sally Matthews, Marcelo Alvarez, Plácido Domingo en Piotr Beczala

Hij dirigeerde met groot succes Verdi’s opera Falstaff, op het Vendome Opera Festival en Benjamin Britten’s opera The Rape of Lucretia met het Capitolio Opera Orchestra in Valencia.

Programma:

Werken van o.a. Claude Debussy, Ernest Chausson en Hugo Wolf (Mignon-liederen)


Toegangskaarten kopen:

Online (via onderstaande knop): tot 24 uur voor aanvang concert.
Ter plaatse aan de kassa: een half uur voor het concert. 

 

Details

Datum 13-01-2019 15:30 uur
Start kaartverkoop 01-07-2018
Einde kaartverkoop 12-01-2019 15:30 uur
Prijs per persoon €18,50
Waar Ludgerus Kerk te Hall
Reserveren voor dit concert is niet meer mogelijk.