Lucie Horsch en Alexandra Nepomnyashchaya

Lucie Horsch

Blokfluit spelen is niet het enige muzikale talent van Lucie Horsch. Op haar vijfde begon zij op dat instrument , maar zij zong ook in het Nationaal Kinderkoor. Misschien speelt zij daarom sommige stukken op een voiceflute die met zijn lage ligging ongeveer hetzelfde bereik heeft als een menselijke sopraan. Momenteel rondt zij haar blokfluitstudie af aan het Koninklijk Conservatorium in Amsterdam, terwijl zij ook piano studeert bij Jan Wijn aan datzelfde instituut.
Haar uitzonderlijke talent is niet onopgemerkt gebleven. In 2013 won zij het Prinses Christina concours en in 2016 kreeg zij de Concertgebouw Young Talent Award uitgereikt. Intussen treedt ze al over de hele wereld op, met barokensembles, met moderne orkesten, met haar vaste luitist Thomas Dunford en met de klaveciniste Alexandra Nepomnyashchaya.
Lucie Horsch heeft een exclusief platencontract bij het label Decca Classics. Op haar eerste CD waarvoor zij de prestigieuze Edison Klassiek Award 2018 ontving, staan werken van Vivaldi, een componist met wie zij een bijzondere affiniteit heeft. Wellicht heeft u onlangs haar stem gehoord in de radioreclame voor haar tweede CD Baroque Journey, die zij heeft opgenomen met de Academy of Ancient Music en die in februari 2019 is uitgekomen.

Alexandra Nepomnyashchaya

Alexandra Nepomnyashchaya studeerde vanaf jonge leeftijd piano en klavecimbel aan het Gnessin Muziek Instituut in haar geboortestad Moskou en vervolgde sinds 2004 haar studie op klavecimbel en fortepiano aan het Nationaal Tsjaikovski Conservatorium in diezelfde stad.
In 2013 studeerde ze aan het Conservatorium van Amsterdam af bij Menno van Delft en Richard Egarr. Haar solistendiploma haalde zij in 2015 aan de Musikhochschule in München bij Christine Schornsheim. Ondertussen won Alexandra Nepomnyashchaya verschillende belangrijke onderscheidingen, waaronder de eerste prijzen van het Klavecimbel Concours van Sint-Petersburg en het Volkonsky Internationaal Klavecimbel Concours in Moskou.


Programma:
Telemann, Händel, Chédeville, Van Wassenaar, J.S.Bach.

Details

Datum 20-10-2019 15:30 uur
Einde kaartverkoop 19-10-2019 15:30 uur
Prijs per persoon €20,00
Waar Ludgerus Kerk te Hall

Reserveren voor dit concert is niet meer mogelijk.