Hannes Minnaar

Opleiding

Hannes Minnaar sloot zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10 en onderscheiding en volgde daarna lessen bij onder anderen Willem Brons, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Tegelijkertijd studeerde hij orgel bij Jacques van Oortmerssen.

Solo carrière 

Hannes Minnaar won verschillende internationale prijzen en soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België, onder dirigenten als Marin Alsop, Herbert Blomstedt, Frans Brüggen, Eliahu Inbal en Edo de Waart. Hij geeft recitals in heel Europa en daarbuiten.

Kamermuziek

Ook als kamermusicus is Minnaar actief. Met zijn Van Baerle Trio trad hij in de serie ‘Rising Stars’ op in de meest toonaangevende zalen van Europa, waaronder de Musikverein (Wenen) en Cité de la Musique (Parijs). Daarnaast werkte Minnaar samen met musici als Janine Jansen, Isabelle van Keulen en Mischa Maisky.

CD-opnames

Zijn debuut cd werd bekroond met een Edison en was aanleiding voor een paginavullend artikel in Gramophone. Hetzelfde blad schreef over de in 2013 verschenen cd ‘Bach Inspirations’: ‘After Minnaar’s debut disc, this makes two hits in a row’. In het najaar van 2016 kwam zijn derde solo cd uit, geheel in het teken van Gabriel Fauré. Gramophone was ook hier lovend over:

‘Minnaar’s identification with this unique realm of music is complete and his deeply felt interpretations shine with clarity and infinite nuance’.

Optredens in het Concertgebouw 

In seizoen 2016-17 had Minnaar een eigen ‘Spotlight’ serie in het Concertgebouw. Naast zijn optreden in de ZaterdagMatinee, gaf hij een solorecital in de kleine zaal, een concert met het Engelse Heath Quartet en een concert met het Van Baerle Trio.

Nederlandse Muziekprijs

In de herfst van 2016 ontving Minnaar bovendien de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.
 
In seizoen 2018-19 maakt Minnaar zijn debuut in de serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw.


Programma:

J.S. Bach BWV 988: Goldberg variaties


Toegangskaarten kopen:
Online (via onderstaande knop): tot 24 uur voor aanvang concert.
Ter plaatse aan de kassa: een half uur voor het concert.

 

 

Details

Datum 24-02-2019 15:30 uur
Start kaartverkoop 01-07-2018
Einde kaartverkoop 23-02-2019 15:30 uur
Prijs per persoon €18,50
Waar Ludgerus Kerk te Hall
Sorry, the event is now full and we could not accept more registration