Gerbrich Meijer en ADAM Quartet

Gerbrich Meijer

Klarinettist Gerbrich Meijer is genomineerd als Nederlands Klassiek Talent 2023/2024 en zij krijgt derhalve een tournee langs concertzalen aangeboden. Daar is ze in dit seizoen dus ook mee bezig. U kunt haar op allerlei podia horen. Eerder kreeg zij de Grachtenfestival Award 2022 en ontving ze de “Special Prize” op de Carl Nielsen International Competition. Ze voltooide studies in Los Angeles en Copenhagen. Kortom: zij staat aan het begin van een mooie carrière en is volop in ontwikkeling. En daarom is het zo leuk dat de werkgroep kamermuziek haar voor de concertenreeks in Brummen kon vastleggen.
Op 3 november was in NRC een interview met haar te lezen.  

Adam Kwartet

Het Adam Kwartet bestaat sinds 2020 en zoekt met een frisse blik naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Het Adam Kwartet maakt deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), waar het sinds 2022 de voltijds tweejarige postacademische opleiding volgt. Ook hier dus jonge zich ontwikkelende, eigentijdse musici.

Veelkleurig programma

Deze combinatie van 5 jonge vrouwelijke musici brengt dan ook een veelkleurig programma, dat zich beweegt tussen de 18-eeuwse Mozart met het bekende Klarinet Kwintet, de jaren rond 1900 met het klarinet kwintet van Coleridge Taylor en de eerste helft van de twintigste eeuw van de Afro-Amerikaanse Florence Price met prachtige laat-romantische en herkenbare muziek.

Na afloop kunt u uw indrukken met elkaar delen onder het genot van een gratis drankje. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.brummencultuur.nl. en ook voorafgaande aan het concert bij de kerk.
Jeugd t/m 16 jaar heeft gratis toegang na opgave via kamermuziek@brummencultuur.nl.

Evenement-informatie

Startdatum 26-11-2023 15:30 uur
Sluitingsdatum 26-11-2023 12:00 uur
Prijs per persoon €20,00
Locatie Oude- of Pancratiuskerk

Wij accepteren geen inschrijvingen meer