Concert Culinair met Ensemble Lumaka

Ensemble Lumaka

Ensemble Lumaka (fluit, harp en strijktrio) bestaat sinds bijna 15 jaar en is op dit moment met eigen producties en concerten één van de meest actieve kamermuziekensembles van Nederland.
Het winnen van o.a. het Internationale Kamermuziekconcours Almere en Het Debuut bevestigden al vroeg het hoge niveau van het ensemble. Het ensemble speelt in wisselende bezettingen, maar is in zijn kwintet- bezetting als vast ensemble op dit moment uniek in Nederland.
De individuele spelers van Ensemble Lumaka zijn daarnaast ook lid van verschillende Nederlandse toporkesten en –ensembles, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Ensemble Insomnio.
Vandaag spelen voor ons: Jana Machalett (fluit), Miriam Overlach (harp) en Martina Forni (altviool)

De muziek

Passie voor kamermuziek, met als zwaartepunt de muziek van 1900-1945, is wat de musici verbindt. De kwintetbezetting van Ensemble Lumaka werd in de jaren twintig voor het eerst in het leven geroepen door de Parijse harpist Pierre Jamet. Hij gaf diverse componisten opdrachten om nieuw werk te schrijven voor deze bezetting. Op zoek naar nieuwe klank- kleuren en kleurcombinaties in de kamermuziek kozen de componisten vanaf het einde van de 19de eeuw regelmatig voor deze instrumenten in plaats van de tot dan toe gebruikelijke bezettingen zoals een pianotrio of een strijkkwartet. Het ensemble onderscheidt zich dan ook door zijn specialisatie in deze complexe kamermuziek van het begin van de 20ste eeuw.

Projecten

Ensemble Lumaka werkt voor speciale projecten regelmatig samen met acteurs, schrijvers, lichtkunstenaars, of andere musici zoals de klarinettist en ARD-prijswinnaar Olivier Patey.
In hun concertserie MOnuMENTEN 1920 combineren de ensembleleden hun ervaring en enthousiasme voor nieuwe concertvormen met hun grote repertoire van muziek uit het
interbellum. Hun productie Visionaire Timbres 1926 kreeg in de Volkskrant een vier-sterren recensie. Hun samenspel werd beschreven als ‘voortreffelijk‘. Met dit programma is het ensemble volgend seizoen nog verschillende keren in het hele land te horen.

Programma:

Werken van o.a.  Arnold Bax, G.F. Händel, G.Ph. Telemann, John Thomas en André Jolivet

 

Toegangskaarten kopen:
Online (via onderstaande knop): tot 24 uur voor aanvang concert.
Ter plaatse aan de kassa: een half uur voor het concert.

Details

Datum 26-05-2019 15:00 uur
Start kaartverkoop 01-07-2018
Einde kaartverkoop 25-05-2019 15:00 uur
Prijs per persoon €40,00
Waar De Bronckhorst Hoeve