Berlage Saxophone Quartet

Het Berlage Saxophone Quartet is opgericht in 2008 en bestaat uit Eva van Grinsven, Lars Niederstrasser, Juani Palop en Peter Vigh. 

“Wat een weldadige, frisse bries in het traditionele kwartet-landschap! De instrumenten “vibreren” en ademen gezamenlijk – de speelvreugde van deze ware meesters springt meteen over op het publiek. Een groot genoegen!” zei Valentine Erben de cellist van het beroemd Alban Bergkwartet.

Geroemd om zijn ‘muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuiver en ambachtelijk spel, waarin ze zoeken naar het uiterste’ (Jury Dutch Classical Talent), toont het Berlage Saxophone Quartet graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen.

Het Berlage Saxophone Quartet  speelt voor u Debussy, Glazoenov, Darvishi en Dvorák.

Sommige strijkkwartetten lenen zich zeer goed voor transcriptie voor saxofoon. Zo ook het beroemde en geliefde Amerikaanse kwartet van Antonin Dvorák dat hiermee een heel eigen en verrassende signatuur krijgt. Glazounov schreef zijn kwartet speciaal voor saxofoon dat in die tijd als nieuw instrument net zijn intrede had gedaan. Bezoek ook de website: https://berlagesaxophonequartet.com/

Kinderen t/m 16 jaar hebben na opgave gratis toegang.
Na afloop serveren wij een (gratis) drankje zodat u nog even uw impressies van het concert met elkaar kunt delen.
De Pancratiuskerk (adres: Kerkstraat 17 te Brummen) is vanaf 15:00 uur open. Het concert begint om 15:30 uur.

Evenement-informatie

Startdatum 17-03-2024 15:30 uur
Sluitingsdatum 17-03-2024 12:00 uur
Prijs per persoon €20,00
Locatie Oude- of Pancratiuskerk

Wij accepteren geen inschrijvingen meer