Autunno Ensemble

Het ensemble

Het Autunno Ensemble is een strijkorkest bestaande uit ruim twintig leden - waaronder twee plaatsgenoten: Sip Reintsema en Annemarie Visser. Het maakt al meer dan 30 jaar ieder najaar een succesvolle tournee door Nederland met veelal jeugdige, zeer talentvolle solisten.

Geschiedenis van het ensemble

De geschiedenis van het ensemble gaat terug tot het begin van de jaren zestig toen uit het midden van het Utrechts Studenten Orkest zich een groep strijkers formeerde die op een zo hoog mogelijk niveau barokmuziek wilde spelen. Na een aantal jaren nam Joop van Zon de leiding van dit ensemble op zich en werd het aangevuld met musici uit andere steden en ging het ensemble verder als het Nederlands Studenten Barok Ensemble, later Nederlands Barok Ensemble.

Omdat het repertoire zich geleidelijk had uitgebreid tot muziek voor strijkers uit latere periodes werd die naam gewijzigd in Autunno Ensemble. Deze naam komt voort uit de werkwijze die het ensemble hanteert: een korte jaarlijkse tournee in de herfst voorafgegaan door een aantal repetitieweekenden.

Nieuwe dirigent

Het Autunno Ensemble stond in de jaren 2005-2015 onder leiding van Marien van Staalen, met in mei 2016 nog een benefietconcert in de NH kerk Steenbergen op 22 mei en op 29 mei live op radio 4 in het programma Spiegelzaal. In najaar 2016 had Hebe de Champeaux de leiding. In 2017 was de afscheidstournee van Marien van Staalen.

Ook dit najaar gaan ze natuurlijk weer op tournee door Nederland! Hebe de Champeaux dirigeert voor de tweede maal bij Autunno, en Maya Fridman soleert op cello.

Maya Fridman


De Nederlands/Russische Maya Fridman (1989) is een veelzijdige celliste. In 2010 werd Maya toegelaten aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Dmitri Ferschtman. Op 10 Juni 2016 behaalde ze haar masterdiploma met de hoogste onderscheiding. Maya is een van de finalisten van de Dutch Classical Talent Award 2018/2019. Samen met de andere drie finalisten tourt zij dit najaar langs diverse concertzalen, waaronder Tivoli Vredenburg in Utrecht.

De pers over Maya:
‘Vlijmscherpe techniek met een enorme emotionele reikwijdte.’ (bron: November Music)

Programma:

Hugo Philipp Jakob Wolf  - Italiaanse Serenade;  Edvard Grieg - Two melodies op.53,  Holberg suite;  Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Elegy for Strings; Pēteris Vasks - Celloconcert no. 2 ‘Présence’

Details

Datum 04-11-2018 15:30 uur
Prijs per persoon €18,50
Waar Oude- of Pancratiuskerk

Reserveren voor dit concert is niet meer mogelijk.