Buitenbios: LE GRAND BAIN

Voor de derde keer wordt op de prachtige buitenlocatie van basisschool De Rietgors in Leuvenheim een Buitenbios georganiseerd.
Dit jaar draait de Franse komedie LE GRAND BAIN !

Een gezellige aangelegenheid om met je eigen stoeltje, dekentje, hapje en drankje aan te schuiven bij het amfitheater op het grasveld bij De Rietgors. Hoewel de locatie bij de school is, is de film voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (of jonger dan 12 jaar onder begeleiding van een volwassene, Nederlandse ondertiteling).

Le Grand Bain

De feelgood film Le Grand Bain is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. De film is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar.
Een groep gedeprimeerde veertigers, allen op de rand van een midlife crisis, besluit het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmers te vormen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

Kom ook op 20 september naar de Buitenbios Leuvenheim!

De kosten zijn €4 voor volwassenen en €1 voor jongeren tot 18 jaar.
Bij slecht weer draait de film in school.
Buitenbios Leuvenheim wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Cultureel Brummen en Leuvenheims Belang.

Details

Datum 20-09-2019 20:00 uur
Waar OBS De Rietgors